You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in Mexico

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Guadalajara
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Jouw specifieke plaatsing is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen. Als je meer ervaring hebt kan je gaan werken in een school voor kinderen met een handicap
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het spreken van Spaans op een basisniveau is belangrijk zodat jij goed met je collega's kunt communiceren

Als vrijwilliger op het fysiotherapie project in Mexico kan je een leerrijke ervaring opdoen en tegelijkertijd een heel waardevolle bijdrage leveren. Afhankelijk van je ervaring word je geplaatst in een druk stadsziekenhuis in Guadalajara of in een school voor kinderen met een beperking.

De stadsziekenhuizen zijn vaak erg druk bezocht. Als fysiotherapie vrijwilliger, kan je meelopen met het lokale personeel en observeren bij de behandeling van patiënten. Zo kan je bijvoorbeeld werken met mensen die herstellende zijn van een operatie en moeten revalideren. Jouw coördinator op het project zal ervoor zorgen dat je een waardevolle ervaring opdoet tijdens je werkzaamheden in het ziekenhuis.

Als je al ervaring hebt op gebied van fysiotherapie dan kan je terecht in een school voor kinderen met beperkingen. Deze kinderen hebben vaak één-op-één begeleiding nodig om hun motorische vaardigheden te verbeteren, zodat ze hun levenskwaliteit kunnen verbeteren.

Je bespreekt jouw voorkeuren voor het project met Projects Abroad om samen tot het project te komen dat het beste aansluit bij jouw ervaring en interesses.

De minimale leeftijd voor deelname aan dit project is 18 jaar en het is belangrijk dat je al een basis Spaans kunt spreken en begrijpen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het fysiotherapie project in Mexico

Vrijwilligerswerk fysiotherapie project in Mexico

Je neemt voornamelijk een observerende rol in waarbij je meeloopt met het lokale personeel en observeert tijdens de behandeling van patiënten. Hoeveel praktijkervaring jij op kan doen, hangt niet alleen af van jouw kennis en ervaring maar ook van het enthousiasme en initiatief dat jij toont aan het lokale personeel. Ook zullen zij zal je helpen met al je vragen en verschillende cases met je bespreken, zodat jij veel bijleert. Als je investeert in het opbouw van een vertrouwensband en laat zien wat je kan heb je een grote kans dat het personeel jou meer verantwoordelijkheden zal toevertrouwen.

Ervaring op gebied van fysiotherapie is niet verplicht, maar enige kennis is altijd mooi meegenomen. Het is wel erg belangrijk dat je al Spaans spreekt wanneer je komt werken in het ziekenhuis, zodat je met het lokale personeel en de patiënten kunt communiceren. Ben jij nog niet bekend met de Spaanse taal, maar wil je wel graag werken in een ziekenhuis in Mexico? Dan biedt Projects Abroad je de mogelijkheid voor het volgen van een taalcursus Spaans. Door je project te combineren met een taalcursus Spaans, kun je alles wat je tijdens de taallessen leert in de praktijk toepassen en zul je merken dat jouw Spaans snel vooruitgaat. Je kan er ook voor kiezen om te starten met een ander project waarbij Spaans niet zo belangrijk is, zoals een sociaal of lesgeef project, daar kun je dan de basis leren en daarna in het ziekenhuis starten.

Jouw verblijf in Mexico

Als vrijwilliger in Mexico verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Mexicaanse cultuur. Ook is het ideaal om met je gastgezin je Spaans te oefenen!

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Mexico Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲