You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in Sri Lanka

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Kalutara, Panadura en Zuid Colombo
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van jouw kennis en ervaring in fysiotherapie als ook van je enthousiasme en inspanning die je toont aan het lokale personeel
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

Als jij graag ervaring op wilt doen binnen de fysiotherapie in het buitenland, dan is Sri Lanka zeker een bestemming die je moet overwegen.

Fysiotherapie vrijwilligers zullen voornamelijk aan de slag gaan bij staatsziekenhuizen. Deze ziekenhuizen zijn groot met vaak wel 200 artsen werkzaam op de verschillende afdelingen. Je zal het druk krijgen en veel kunnen leren tijdens jouw tijd op het project.

Werkzaamheden op het fysiotherapie project in Sri Lanka

Vrijwilligerswerk fysiotherapie project in Sri Lanka

Je rol bestaat uit het meelopen met het lokale personeel en het observeren bij hun werk. Hoewel zij het erg druk hebben, vinden ze het niet erg om de tijd te nemen om gemotiveerde vrijwilligers meer te leren.

Als jij je best doet om een waardevol onderdeel van het team te worden en je toont je inzet en enthousiasme, dan is de kans groot dat je meer praktische werkzaamheden te doen krijgt. Je kan te maken krijgen met verschillende type patiënten, zoals mensen die aan het revalideren zijn na bijvoorbeeld een operatie, ouderen met fysieke problemen of mensen die herstellen van een hartaanval.

Fysiotherapie binnen de sociale zorg

Als je de voorkeur hebt om aan de slag te gaan in een zorgcentrum voor kinderen met een beperking dan is dat ook mogelijk. Hier hebben de kinderen het meeste baat bij één-op-één behandeling en zorg die niet alleen fysiek helpt, maar ook voor een mentale stimulans zorgt. Je zal werken met kinderen die zwaar gehandicapt zijn en het kan daarom een heftige ervaring zijn. Als jij enige ervaring hebt binnen fysiotherapie zal je een waardevolle bijdrage kunnen leveren in dit zorgcentrum.

Vrijwilligers zullen ook betrokken worden bij het vaststellen van en werken met kinderen uit lokale weeshuizen die fysiotherapie en andere behandelingen nodig hebben. Zoals bij al onze gezondheidszorg projecten zullen jouw precieze taken afhangen van jouw persoonlijk kennis en ervaring. Je zal met elk kind één-op-één gaan werken en hen waardevolle ondersteuning bieden op het gebied van fysiotherapie en individuele aandacht wat hen zal helpen bij hun ontwikkeling.

Jouw verblijf in Sri Lanka

Tijdens jouw verblijf in Sri Lanka zal je bij een van onze gastgezinnen verblijven waardoor je het échte Sri Lanka zult ervaren. Ook is er een levendige Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap, waar je al snel vrijwilligers zal ontmoeten.

In de avonden en in de weekenden ben je meestal vrij en kun je met de andere vrijwilligers die je ontmoet hebt de kuststeden en de omliggende regio verkennen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al vanaf 2 of 3 weken deelnemen aan het Fysiotherapie project in Sri Lanka als je geen 4 weken of langer beschikbaar bent. Als je slechts 2 weken deelneemt zal je echter niet op meer meer dan één of twee afdelingen kunnen werken in het ziekenhuis.

Vrijwilligers worden afgeraden om op een donderdag, vrijdag of zaterdag aan te komen. Vrijwilligers die op deze dagen aankomen, zullen hun introductiedag pas maandag krijgen. Onze lokale medewerkers zullen je wel zoveel mogelijk proberen te betrekken tijdens de weekendactiviteiten. Voor vrijwilligers die op een vrijdag aankomen kan jouw introductiemoment ook op vrijdag namiddag plaatsvinden.

Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲