You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Moshi
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Door deze trainingen over fysiotherapie kan je waardevolle ervaring opdoen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Als vrijwilliger op het fysiotherapie project in Tanzania kan je een leerrzame ervaring opdoen en een waardevolle bijdrage leveren door te helpen bij de ondersteuning van de lokale bevolking.

Vrijwilligers kunnen terecht op de fysiotherapie afdeling van een ziekenhuis. De patiënten die je verzorgt zijn het slachtoffer van ongevallen en hebben verschillende verwondingen zoals breuken en brandwonden. Jij houdt je tijdens het vrijwilligerswerk vooral bezig met de revalidatie van de patiënten om hen te helpen herstellen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het fysiotherapie project in Tanzania

Vrijwilligerswerk binnen de fysiotherapie in Tanzania

Je hebt voornamelijk een observerende rol waarbij je veel bijleert door met het lokale personeel mee te lopen. Hoe meer enthousiasme en inzet je toont, hoe gemakkelijker je een band opbouwt met je collega’s. Zo word je deel van het team en zal je ook sneller meer mogen doen. Het lokale personeel ontvangt graag vrijwilligers en is er op gebrand je te laten zien hoe fysiotherapie wordt uitgevoerd in hun ziekenhuis. Je zal een hoop leren tijdens jouw tijd in Tanzania. Houdt er wel rekening mee dat de faciliteiten beperkt zijn en je soms creatief moet zijn, als het gaat om de zorg van patiënten.

Fysiotherapie vrijwilligers kunnen ook deelnemen aan medische outreaches. Hierbij kunnen ze patiënten helpen die niet in staat zijn hun huis te verlaten. Door deze outreaches krijgen mensen die normaal gezien geen toegang hebben tot medische zorg of fysiotherapie toch de juiste behandeling van fysiotherapeuten.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Tanzania

Als vrijwilliger in Tanzania verblijf je bij een lokaal gastgezin. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de lokale cultuur en keuken.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲