You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Argentinië

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Cordoba
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten basisniveau Spaans kunnen spreken

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers bij geneeskunde projecten in Argentinië. Jij kan bijvoorbeeld deelnemen tijdens je tussenjaar, een carrière break of als korte onderbreking van je studie. Als geneeskunde vrijwilliger krijg je de unieke kans om met de meest ervaren artsen van het land te werken. Hoewel de ziekenhuizen er van buiten niet altijd perfect uitzien, zijn de faciliteiten binnen van goede kwaliteit en vergelijkbaar met westerse standaarden.

Doe vrijwilligerswerk op het geneeskunde project in Argentinië en doe waardevolle medische ervaring op

De vrijwilligersprojecten op het gebied van gezondheidszorg vinden plaats in verschillende ziekenhuizen in en rond Cordoba. Hier kan je een uitgebreide ervaring opdoen door mee te lopen met de artsen en het verplegend personeel op verschillende afdelingen, zoals trauma, dermatologie, kindergeneeskunde, oogheelkunde, cardiologie, radiologie, gynaecologie en verloskunde.

Je krijgt de mogelijkheid om medische procedures bij te wonen in de overbelaste multidisciplinaire ziekenhuizen, maar kunt ook zo nu en dan mee lopen bij de kleinere ‘Dispensarios’ die op bepaalde dagen actief zijn in de meer landelijke gebieden.

Voor dit project is het belangrijk dat je een goed niveau Spaans spreekt en begrijpt. Het is namelijk van belang dat je met je collega’s en de patiënten kunt communiceren. Beheers je deze taal nog niet of heb je een opfriscursus nodig? Dan biedt Projects Abroad je de mogelijkheid voor het volgen van een taalcursus Spaans aan voor of tijdens je project.

Werkzaamheden op het geneeskunde project in Argentinië

Als vrijwilliger neem je de rol van stagiaire in waarbij je meeloopt met het lokale personeel. Daarnaast kun je de patiënten geschiedenis opnemen, mag je observeren bij operaties, kun je medische lezingen bijwonen met lokale geneeskunde studenten en afhankelijk van je kennis en ervaring zal je misschien ook zelf medische handelingen mogen uitvoeren.

Naast het observeren op diverse afdeling in grote ziekenhuizen kun je in afgelegen gebieden een helpende hand bieden in kleinere gezondheidsklinieken. Help bijvoorbeeld mee bij medische controles, vaccinaties en geef advies over gezonde voeding en het voorkomen van een zwangerschap. Hoe meer enthousiasme en inzet je toont, hoe meer je zal mogen doen.

Medische outreach in Argentinië

Als onderdeel van je geneeskunde project Argentinië zal je kunnen deelnemen aan medische outreach programma's en workshops, die door onze lokale collega’s worden georganiseerd. Je kunt bijvoorbeeld praktijklessen volgen of deelnemen aan voorlichtingsprogramma’s rond onderwerpen als gezonde voeding, persoonlijke hygiëne en het voorkomen van veelvoorkomende ziekten.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Argentina Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Argentinië

Als vrijwilliger in Argentinië verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Argentijnse cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Er is veel te doen in de omgeving van Cordoba en er is levendige vrijwilligersgemeenschap om mee op te trekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Argentina Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲