You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in China

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Chengdu en Shanghai
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Groepsaccommodatie 
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Voor Chengdu is het vereist dat je minimaal 1 jaar medische studie hebt afgerond, voor Shanghai moet je  minimaal 2 jaar medische studie hebben afgerond. 

Vrijwilligerswerk binnen de geneeskunde in China is een geweldige ervaring. Als medische vrijwilliger kan je een leerzame ervaring opdoen en daarnaast een waardevolle bijdrage leveren door samen te werken met de meest ervaren en inspirerende dokters van het land. Je zal merken dat de faciliteiten meestal van goede kwaliteit zijn en overeenkomen met de middelen van ziekenhuizen in het westen.

Geneeskunde projecten in Chengdu zijn beschikbaar voor vrijwilligers die al minimaal één jaar medische studie hebben afgerond. Je moet dit ter plaatse kunnen aantonen. Wil je graag aan de slag in Shanghai dan moet je minimaal twee jaar medische studie hebben afgerond.

Onze medische vrijwilligers zijn werkzaam in één van de grotere stadsziekenhuizen in Shanghai of Chengdu. Vrijwilligers lopen mee met lokale artsen op verschillende afdelingen. Bij alle projecten zal je zowel kennis maken met westerse als traditionele Chinese geneeswijzen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in Chengdu en Shanghai

Vrijwilligerswerk geneeskunde project in China

Als vrijwilliger op het geneeskunde project in China zal je de lokale artsen schaduwen wanneer zij hun rondes lopen. Je zal steeds 1 tot 2 weken op een afdeling meelopen en dan van afdeling wisselen. Hoewel je veel tijd zal besteden met enkel het observeren van de artsen, is dat dé gelegenheid om nieuwe dingen te leren en veel vragen te stellen. De lokale artsen leren jou graag meer over geneeskunde en je krijgt de kans om individuele dossiers te bespreken met je supervisor .

Chengdu en Shanghai zijn beide grote steden en bieden daarom een veel mogelijkheden voor vrijwilligers om hun medische kennis en ervaring op verschillende gebieden te verbreden binnen één enkel ziekenhuis. De ziekenhuizen zijn modern, maar elk ziekenhuis heeft tevens een afdeling voor traditionele geneeswijze. Westerse en traditionele geneeswijze worden hier naast elkaar beoefend. Je kunt je ervoor kiezen om je op één van deze twee geneeswijze te richten, of juist ervaren hoe beide elkaar aanvullen en hoe dit samen gaat in de Chinese gezondheidszorg.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het China Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in China

Tijdens je vrijwilligerswerk in China verblijf je met andere vrijwilligers in een goed uitgerust modern appartement. Er is veel te doen en te zien in zowel Chengdu als Shanghai en doorgaans is de vrijwilligersgemeenschap in China erg actief.

In de avonden en weekenden ben je vaak vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

China Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲