You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in de Filippijnen

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Bogo City & San Remigio
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel binnen het ziekenhuis. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Je moet minimaal 1 jaar gerelateerde studie hebben afgerond

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers op het geneeskunde project om een mooie en waardevolle ervaring op te doen in de Filippijnen. Tijdens het project leer je als vrijwilliger veel van de ervaren artsen en verpleegkundigen. De voorzieningen in de lokale ziekenhuizen en gezondheidscentra zijn beperkt en de kans is groot dat je ziektes en aandoeningen ziet die in Europa weinig voorkomen. De manier waarop patiënten verzorgd worden en de rol van de familie kan ook heel anders zijn dan je gewend bent.  

De voorkeur gaat uit naar medische vrijwilligers die al minimaal 1 jaar geneeskunde of andere relevante studie hebben afgerond. Je kan deelnemen vanaf 1 week.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in de Filippijnen

Vrijwilligerswerk geneeskunde project in de Filippijnen

De medische vrijwilligers van Projects Abroad werken in ziekenhuizen en landelijke gezondheidscentra in Bogo City en het nabijgelegen San Remigio, in de provincie Cebu. Bij aankomst maak je kennis met jouw projectbegeleider die jou zal introduceren bij de andere medewerkers van het project. Door het observeren van artsen, verloskundigen en verpleegkundigen leer je veel over verschillende aandoeningen en behandelingen. Je kunt alles samen bespreken en zo jouw medische kennis elke dag weer vergroten. Wees vooral niet bang om vragen te stellen!

Geneeskunde project in Filippijnen

In Bogo City werkt je als vrijwilliger in het districtsziekenhuis of in een van de landelijke gezondheidscentra. Vrijwilligers zonder kennis of ervaring lopen mee met het lokale medische personeel en zullen voornamelijk observeren. Heb je al wel enige ervaring, dan zul je merken dat jouw rol wordt bepaald door jouw kennis en het enthousiasme dat jij laat zien aan de lokale artsen en verpleegkundigen. Door initiatief te tonen, veel vragen te stellen en een goede band op te bouwen met je collega’s, raak je steeds meer betrokken bij de artsen en patiënten met wie je werkt. Je krijgt ook meestal de kans om op verschillende afdelingen mee te lopen. Als je wilt kun je het medische team ook vergezellen bij medische outreach in verschillende dorpen in de omgeving.

In San Remigio assisteer je in lokale gezondheidscentra, die vaak op het platteland gevestigd zijn. De zorg die hier wordt aangeboden is vaak gratis voor de arme,lokale bewoners Zij hebben weinig tot geen andere mogelijkheden hebben om gezondheidszorg te ontvangen. Elk centrum heeft een arts, volksgezondheidsverpleegkundige, iemand die over de hygiene waakt en verschillende vroedvrouwen. De centra bieden verschillende services aan op het gebied van tandheelkunde, voedingsadvies en zorg voor moeders en kinderen.

Normaal gesproken bespreek je wekelijks jouw exacte werktijden, maar over het algemeen werken vrijwilligers maandag t/m vrijdag en ben je in de weekenden vrij. Als je wilt kun je ook eens een nachtdienst op je nemen om te zien hoe dat er aan toe gaat.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Philippines Medicine & Healthcare Management Plan.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Gabriel Santos op het Geneeskunde project in de Filippijnen
Gabriel Santos
Ik heb vooral met de artsen meegelopen, omdat ik bepaalde kwalificaties niet had die nodig zijn om zelfstandig handelingen te mogen uitvoeren. Ondanks dat ik niet zelf met patiënten heb gewerkt was ik wel getuige van bijzondere ingrepen zoals, een aantal besnijdenissen, kleine chirurgische ingrepen en zelfs een succesvolle bevalling! Al met al ben ik blootgesteld aan een nieuwe omgeving en kreeg ik een waardevolle ervaring die nuttig zal zijn in mijn aanvraag voor de universiteit. Lees meer...

Jouw verblijf in de Filippijnen

Als je niet aan het werk bent, verblijf je bij een lokaal gastgezin waar je de echt Filippijnse keuken en gastvrijheid kunt ervaren. In je vrije tijd is er ook genoeg te zien en doen in en rond Bogo City en Cebu. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Philippines Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲