You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Kenia

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Nanyuki
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van jouw medische kennis en ervaring als ook van je enthousiasme en inspanning die je toont aan het lokale personeel. Vrijwilligers die nog geen ervaring hebben starten meestal met het observeren van de artsen en verpleegkundigen, maar je zal echter meer praktijkgerichte kansen tegenkomen wanneer je de lokale medewerkers beter leert kennen en je jouw medische kennis kunt tonen. De rol van vrijwilligers die medische ervaring hebben is ook variërend, het is dan ook belangrijk dat je goede vertrouwensband opbouwt met de lokale medewerkers
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het is in Kenia verplicht lokaal een vrijwilligersvergunning aan te vragen

Werken als vrijwilliger op een medisch project in Kenia is een goede manier om werkervaring op te doen in de geneeskunde en daarbij zelf een steentje bij te dragen door hulp te bieden aan mensen in de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland, die vaak een tekort hebben aan middelen.

Projects Abroad werkt samen met zowel kleine klinieken als grote staatsziekenhuizen in Kenia, waardoor je als vrijwilliger de kans krijgt om inzicht te krijgen in de gezondheidzorg en behandelmethodes in een ontwikkelingsland. Ook zijn er meerdere opvangcentra voor ouderen, waar je hulp zeer gewaardeerd wordt.

Werken als vrijwilliger in de gezondheidszorg in Kenia

Tijdens een medical outreach op het geneeskunde project in Kenia help je lokale artsen bij de zorg voor patiënten.

Projects Abroad in Kenia werkt samen met verschillende medische instellingen in en rondom Nanyuki, zo’n 200 km ten noordoosten van Nairobi. In zowel de kleinere klinieken als de grotere ziekenhuizen kun je kennis maken met patiënten met veel verschillende ziektebeelden die op verschillende afdelingen liggen. 

De faciliteiten binnen de ziekenhuizen en klinieken zijn vaak erg eenvoudig en veel behandelingen zullen niet de kwaliteit hebben die je misschien gewend bent. Je moet je voorbereiden op soms schokkende en moeilijke situaties en het is belangrijk dat je niet te emotioneel betrokken raakt bij de patiënten. Jouw uren worden per week vastgesteld maar over het algemeen werk je van maandag tot met vrijdag en ben je in het weekend vrij.

Werkzaamheden als medisch vrijwilliger in Kenia

De exacte werkzaamheden van vrijwilligers worden bepaald aan de hand van jouw ervaring, interesses en de inzet en het enthousiasme dat jij toont aan het lokale personeel. Wanneer je nog geen medische ervaring hebt in de gezondheidszorg begin je vaak met het observeren van de artsen en verpleegkundigen. Hoe meer interesse jij toont en naarmate je een betere band opbouwt met de lokale artsen en jouw medische kennis laat zien, zal je steeds meer praktische vaardigheden op kunnen doen. Ook wanneer jij bijvoorbeeld geneeskunde studeert of al arts bent, worden jouw werkzaamheden vastgesteld aan de hand van jouw specifieke kennis, ervaring en inzet.

Medische outreach in Kenia

Regelmatig worden er workshops gehouden voor al onze medische vrijwilligers. Deze workshops worden normaal gesproken gegeven door onze gekwalificeerde medische supervisor in Nanyuki. In deze workshops leer je veel verschillende vaardigheden en technieken die ongetwijfeld van pas komen tijdens jouw tijd als vrijwilliger in het buitenland. Maar ook in de rest van jouw carrière kunnen deze workshops zeer nuttig blijken.

Ook worden er regelmatig medische outreaches georganiseerd. Tijdens deze 'outreaches' reis je naar afgelegen dorpen of kansarme gemeenschappen om daar medische zorg te verlenen aan de gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van wondjes of het controleren van ogen.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Kenya Medicine & Healthcare Management Plan.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Kimberley Pieters op het Geneeskunde project in Kenia
Kimberley Pieters
Vanuit Projects Abroad wordt er minstens één keer per week een outreach georganiseerd. Zo heb ik een bevalling gezien, wat voor mij een van de meest indrukwekkende en meest bijzondere momenten was. Lees meer...

Jouw verblijf in Kenia

Terwijl je vrijwilligerswerk doet in Kenia verblijf je bij een lokaal gastgezin in de omgeving van Nanyuki. Hierdoor zal je de Keniaanse cultuur en het dagelijkse leven op een unieke manier ervaren. Je zal ook onderdeel uitmaken van de bruisende Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap. Zo maak je snel vrienden waarmee je je tijd kan doorbrengen wanneer je niet aan het werk bent. Nanyuki is een kleine maar levendige stad en er is veel te zien en te doen in de omgeving. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Kenya Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲