You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Mexico

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Guadalajara
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Jouw specifieke plaatsing is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen. Een keer per maand kan je deelnemen aan een Medical Outreach
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het spreken van Spaans op een basisniveau is belangrijk zodat jij goed met je collega's kunt communiceren

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Mexico is leerzame en leuke ervaring. Als medisch vrijwilliger zal je waardevolle werkervaring opdoen. De ziekenhuizen in Mexico zijn voorzien van goede faciliteiten die vrijwel gelijk zijn aan westerse ziekenhuizen. Vrijwilligers op dit project komen te werken in verschillende ziekenhuizen in Guadalajara.

Als vrijwilliger binnen de geneeskunde zal je op verschillende afdelingen kunnen meedraaien en voornamelijk een observerende rol hebben. Hoeveel praktijkervaring jij kunt opdoen is afhankelijk van het ziekenhuis en jouw reeds opgedane kennis en ervaring. Als je je graag zou willen specialiseren binnen een gebied, dan is dat ook zeker mogelijk. Laat dit dan weten bij jouw aanmelding. De beschikbare afdelingen zijn: gynaecologie, hematologie, kindergeneeskunde, pathologie, anesthesie en chirurgie. Daarnaast is het ook mogelijk om te werken op de spoedafdeling, interne geneeskunde, orthopedie, verloskunde, plastische chirurgie of fysiotherapie afdeling. Je supervisor zal er voor zorgen dat jij zoveel mogelijk leert over geneeskunde in Mexico.

De minimale leeftijd voor deelname aan dit project is 18 jaar en het is belangrijk dat je al een basis Spaans kunt spreken en begrijpen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in Mexico

Je werkzaamheden zullen verschillen per ziekenhuis en zijn ook afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Je zal daarom voornamelijk een observerende rol innemen. Wanneer je interesse toont en gemotiveerd bent, delen de artsen en de verpleegsters graag hun kennis en vaardigheden met je waardoor je, naast observeren, steeds meer betrokken zal raken bij de patiënten waar jullie mee werken. De kans is groot dat je kan samenwerken met een lokale student geneeskunde (of lokale arts) die ook Engels spreekt, maar dit kunnen we niet garanderen. Het is daarom belangrijk dat je over een goede kennis Spaans beschikt.

Vrijwilligers op de medische projecten in Mexico hebben vaak ook de mogelijkheid om één keer per maand deel te nemen aan een medische outreach in een zorgcentrum in de buurt, maar tijdens de drukke maanden kan het zijn dat er tot 10 medische outraches worden georganiseerd. Iedereen uit de lokale gemeenschap wordt hierbij uitgenodigd en krijgen medische zorg aangeboden. Vrijwilligers krijgen een training vooraleer ze deelnemen aan een outreach.

Ervaring in de gezondheidszorg is niet verplicht, maar enige kennis is altijd mooi meegenomen. Het is wel erg belangrijk dat je al Spaans spreekt wanneer je komt werken in het ziekenhuis, zodat je met het lokale personeel en de patiënten kunt communiceren. Ben jij nog niet bekend met de Spaanse taal, maar wil je wel graag werken in een ziekenhuis in Mexico? Dan biedt Projects Abroad je de mogelijkheid voor het volgen van een taalcursus Spaans. Door je project te combineren met een taalcursus Spaans, kun je alles wat je tijdens de taallessen leert in de praktijk toepassen en zul je merken dat jouw Spaans snel vooruitgaat. Je kan er ook voor kiezen om te starten met een ander project waarbij Spaans niet zo belangrijk is, zoals een sociaal of lesgeef project, daar kun je dan de basis leren en daarna in het ziekenhuis starten.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Marguerite de Keijzer op het Geneeskunde project in Mexico
Marguerite de Keijzer
Al sinds de basisschool ben ik geïnteresseerd in Zuid-Amerika en wilde ik anderen helpen die niet van zoveel luxe kunnen genieten zoals ik. Want eigenlijk zijn we toch allemaal maar wat verwent dat we altijd lekker eten op tafel hebben staan, de mogelijkheid hebben om te leren en ook veel mensen om ons heen hebben die om ons geven. Dus na mijn middelbare school heb ik eerst Spaans geleerd en ben toen voor 6 maanden naar Mexico vertrokken met Projects Abroad. Lees meer...

Jouw verblijf in Mexico

Geneeskunde project in Mexico

Als vrijwilliger in Mexico verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis, hier kun je je Spaans oefenen en kennis maken met het dagelijks leven en de cultuur in Mexico.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Mexico Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲