You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Peru

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Cusco
 • Type projecten: Geneeskunde
 • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Jouw exacte rol zal worden bepaald aan de hand van jouw kennis en ervaring en het ziekenhuis waar je gaat meelopen. Als je energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 17 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten gevorderd niveau Spaans kunnen spreken

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 17 jaar op het geneeskunde project in Peru. Het biedt jou als vrijwilliger de kans om een bijzondere ervaring op te doen binnen de gezondheidszorg en een waardevolle bijdrage te leveren. Je krijgt hier de mogelijkheid om met de meest ervaren artsen van het land te werken. De faciliteiten zijn over het algemeen redelijk beperkt, maar door een groot verschil tussen armen rijk in het land, zijn er ook enkele erg moderne privéziekenhuizen.

Onze medische vrijwilligersprojecten in Peru vinden plaats in en rond de stad Cusco, de oude hoofdstad van het Inca rijk. We werken samen met verschillende lokale ziekenhuizen en vrijwilligers worden, afhankelijk van hun ervaring en interesses, bij het meest geschikte ziekenhuis geplaatst.

Denk er aan dat het voor dit project belangrijk is dat je een gevorderd niveau Spaans spreekt, zodat je met de lokale artsen en patiënten kunt communiceren. Je kunt dit natuurlijk al zelf gaan leren voor vertrek, maar Projects Abroad biedt ook de mogelijk om in Peru vóór of tijdens je project een taalcursus Spaans te volgen.

Jouw werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in Peru

Vrijwilligerswerk geneeskunde project in Peru

Er zijn vier verschillende soorten zorgcentra waar je tijdens je vrijwilligersproject kunt werken:

 • Ziekenhuis: Vrijwilligers met professionele ervaring op het gebied van geneeskunde of studenten met enkele jaren ervaring die voor langere tijd kunnen helpen kunnen terecht in een ziekenhuis. Hier kun je op verschillende afdelingen, zoals geneeskunde, verpleegkunde, verloskunde, farmacie en loboratoria, samenwerken met lokale artsen.
 • Gezondheidskliniek: Vrijwilligers met minder ervaring worden geplaatst in kleinere gezondheidsklinieken, waar ze op verschillende afdelingen kunnen meekijken, bijvoorbeeld verpleegkunde, verloskunde, farmacie, loboratoria of tandheelkunde.
 • Revalidatiecentrum voor kinderen: Vrijwilligers hebben hier minder direct contact met de artsen, maar brengen ook tijd door met de kinderen en helpen bij zorgtaken.
 • Privé gezondheidskliniek: Als vrijwilliger observeer je voornamelijk de artsen in deze kliniek, waardoor het minder belangrijk is dat een goede beheersing van het Spaans hebt. Mocht je goed Spaans spreken en genoeg ervaring hebben binnen de geneeskunde, dan is het mogelijk dat je de arts mag helpen bij kleine handelingen zoals wonden verzorgen of hechten.


Onze medische supervisor in Peru heeft jarenlange ervaring in de sociale gezondheidszorg in Cusco en zal regelmatig bijeenkomsten organiseren voor alle medische vrijwilligers. Hier krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen, te reflecteren over het werk dat je al gedaan hebt en te leren over verschillende onderwerpen binnen de gezondheidszorg in Peru.

Vrijwilligers werken doorgaans van maandag tot met vrijdag. De dagindeling kan per locatie verschillen en wordt in overleg vastgesteld tijdens je eerste bijeenkomst met de medische supervisor. Onthoud wel dat dit serieuze projecten zijn en dat ze artsen met wie je werkt verwachten dat je op tijd komt en je aan de gemaakte afspraken houd.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Peru Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Peru

Tijdens jouw vrijwilligerswerk in Peru verblijf je bij een van onze lokale gastgezinnen. Hier kun je je Spaans verbeteren en kennis maken met de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Als jij een gekwalificeerde arts bent kun jij als professional in Peru aan de slag. Lees meer over vrijwilligerswerk als gekwalificeerd arts in Peru.

Peru Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲