You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een logopedie project in Marokko

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Rabat
  • Type projecten: Logopedie
  • Jouw rol binnen dit project: In scholen en dagopvangcentra voor kinderen met een beperking loop je mee met de leerkrachten en het lokale personeel om ze te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Je hebt in het begin voornamelijk een observerende rol, maar als je enthousiast en gemotiveerd bent, krijg je geleidelijk meer verantwoordelijkheden en kan je actief meewerken aan meer praktijkgerichte taken
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk behalve in juli, augustus of september
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten de Franse of Arabische taal goed kunnen spreken en minimaal 1 jaar een relevante studie hebben afgerond in de gekozen richting

Vrijwilligerswerk op het gebied van logopedie in Marokko kan je een leerrijke ervaring opdoen en een waardevolle bijdrage leveren. Vrijwilligers worden geplaatst in scholen of dagopvangcentra waar de faciliteiten waarschijnlijk anders zijn dan je gewend bent. Je kan hier echt een verschil maken in de kwaliteit van leven van de kinderen en jongeren waarmee je werkt.

Vrijwilligers moeten om te kunnen deelnemen aan dit project minstens één jaar van de studie logopedie hebben afgerond. Om een waardevolle bijdrage te kunnen leveren op het project is het daarnaast belangrijk dat je een goede kennis van de Franse of Arabische taal hebt. Dit project is helaas niet beschikbaar tussen 15 juli en 15 september.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het logopedie project in Marokko

Vrijwilligerswerk logopedie project in Marokko

Op het logopedie project in Marokko kan je werken in een opvangcentrum voor kinderen van 3 tot 12 jaar, die zijn achtergelaten of die wees zijn geworden en kampen met verschillende ontwikkelingsachterstanden en lichamelijke beperkingen. Dit centrum voorziet in verschillende therapieën voor de kinderen en heeft een gastvrije omgeving met diverse tuinen en buitenplaatsen en een kleine kinderboerderij.

Vrijwilligers kunnen ook terecht in een school voor meisjes van 6 tot 15 jaar met verstandelijke beperkingen. Hier ligt de focus op het ontwikkelen van zelfstandigheid en integratie in de maatschappij. Beide plaatsen hebben logopedisten nodig om de kinderen te helpen met communiceren.

Je neemt in de eerste plaats een observerende rol in en werkt onder begeleiding van het lokale personeel. Wanneer je een goede band hebt opgebouwd met je collega’s, zal je mogelijk de kans krijgen meer zelf te kunnen doen. Het is dus belangrijk dat je enthousiasme en inzet toont om zo het vertrouwen te winnen van je lokale collega’s.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Marokko

Als vrijwilliger in Marokko verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Marokkaanse cultuur. Hier kun je je Frans of Arabisch oefenen en zijn er volop mogelijkheden om met andere vrijwilligers contact te leggen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Morocco Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲