You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een logepedie project in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Lomé
  • Type projecten: Logopedie
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten op een erg goed niveau Frans kunnen spreken

Als vrijwilliger op het logopedie project kan je een waardevolle werkervaring opdoen en tegelijkertijd ook een bijzondere bijdrage leveren door de lokale bevolking te helpen. De mensen in Togo zijn enorm gastvrij en zien jou dan ook heel graag komen.

In Togo wordt er vaak neergekeken op personen met een handicap. Deze mensen moeten leven met een stigma, maar jouw hulp op het project kan een verschil maken en de houding van de lokale bevolking tegenover handicaps veranderen.

Een basiskennis van de Franse taal is voor dit project wel een vereiste, zodat je goed met de artsen en patiënten kunt communiceren. De meeste medewerkers en patiënten spreken namelijk geen Engels. Spreek jij de Franse taal nog niet of wil je graag een opfriscursus? Dan biedt Projects Abroad je de mogelijkheid om een taalcursus Frans te volgen vooraf of tijdens je project.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het logopedie project in Togo

Vrijwilligerswerk logopedie project in Togo

Vrijwilligers kunnen terecht bij een lokale NGO (stichting) of in een school. Eén van de NGO’s waarmee we samenwerken is een Health Development Centre in de stad Lomé waar ongeveer 30 kinderen worden behandeld. De meeste van deze kinderen hebben een handicap en hebben veel baat bij gerichte spraaktherapie.

Je zal de aanwezige logopedisten in het centrum ondersteunen. Je kan meehelpen met de begeleiding van de ouders en educatieve spelletjes spelen met de kinderen. Individuele sessies met de kinderen zijn een belangrijk onderdeel van hun behandeling. Helpen tijdens groepsessies en het creëren van bewustwording rond handicaps bij de lokale bevolking is ook een deel van jouw taak.

Vrijwilligers kunnen er ook voor kiezen om in een lokale dovenschool te werken. Hier help je de kinderen met de uitspraak van klanken, spelling en leren van gebarentaal. Het lokale personeel kan slechts een beperkt aantal kinderen ondersteunen dus jouw hulp is erg welkom zodat er meer kinderen toegang krijgen tot logopedie.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Togo

Tijdens je vrijwilligerswerk in Togo verblijf je bij een lokaal gastgezin, die jou welkom heten in hun huis en je alles zullen leren over de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Er is vol op gelegenheid om andere vrijwilligers te ontmoeten en samen leuke dingen te ondernemen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt vanaf twee of drie weken deelnemen aan het logopedie project in Togo als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zul je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲