You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Public Health project in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Lomé
  • Type projecten: Public Health
  • Jouw rol binnen dit project: Help het lokale personeel bij het bieden van basisgezondheidszorg aan de lokale gemeenschap tijdens medical outreaches.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

Als vrijwilliger op het Public Health project in Togo kun jij helpen om de basisgezondheidszorg toegankelijk te maken voor de lokale gemeenschappen die dit het meeste nodig hebben. Het project is ook een unieke kans om praktijkervaring op te doen binnen de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland. Je werkt samen met onze partnerorganisatie en lokale vrijwilligers in Togo, die aan de basis staan van dit project. Je assisteert hen bij outreaches en de dagelijkse taken in en rondom de bruisende stad Lomé.

Doe vrijwilligerswerk in Togo op het Public Health project en help mee bij de verbetering van de gezondheidszorg.

Malaria, cholera en tuberculose zijn voorbeelden van ziekten die kinderen of volwassenen oplopen bij gebrek aan medische hulp. Als deze ziekten niet behandeld worden, dan kunnen ze fataal zijn. Togo heeft geen gestructureerde hulpprogramma’s die (straat)kinderen de benodigde zorg en assistentie kunnen bieden. Het Public Health team verleent niet alleen zorg aan hen, maar probeert ook bewustwording te creëren over het belang van gezondheidszorg in het algemeen. Door vrijwilligerswerk te doen op dit project, help je mee om de lange termijn doelen uit het Togo – Medicine & Healthcare Management Plan te bereiken voor dit project.

Jouw werkzaamheden op het Public Health project

Tijdens jouw verblijf in Togo help je het lokale team en vrijwilligers bij de medische outreaches naar gemeenschappen waar het nodig is. Wanneer de mensen aankomen, help je bij het te woord staan van de patiënten, het verzorgen van de wonden en het checken van eerdere behandelingen. Deze checks zijn van groot belang om ervoor te zorgen dat wonden goed helen en er geen infecties optreden.

Dankzij jouw deelname aan de outreaches heeft het lokale personeel meer mogelijkheden om contact te hebben met de gemeenschap. Zo help je de partnerorganisatie om duurzame verandering teweeg te brengen en doe je tegelijkertijd praktijkervaring op. Als er behoefte is aan medische zorg die niet tijdens deze outreaches verleend kan worden, dan worden de patiënten voor behandeling naar partnerklinieken gebracht.

Ook tijdens de bezoeken aan dagopvangcentra help je bij wondverzorging, medische check-ups en zorg je dat patiënten doorverwezen worden.

Jouw verblijf in Togo

Tijdens je verblijf in Togo logeer je bij een gastgezin. Zo leer je meer over het traditionele Togolese leven, want je maakt hun dagelijkse routine van dichtbij mee en je eet samen. Dit is een bijzondere en leuke manier om elkaars cultuur beter te leren kennen.

Het is geen vereiste om Frans te spreken voor dit project, maar we bevelen aan om een basis of gemiddelde kennis van deze taal te hebben. Zo kun je immers beter met de lokale bevolking communiceren. Er is echter altijd een Engelssprekende begeleider ter plaatse om je te helpen. Mocht je graag Franse les volgen in Togo, dan kun je een taalcursus volgen.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲