You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een tandheelkunde project in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Mandeville en St. Elizabeth
  • Type projecten: Tandheelkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Meelopen met de tandartsen, observeren en vragen stellen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten minimaal 1 jaar een relevante studie in de gekozen richting hebben afgerond

Projects Abroad biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan een tandheelkunde project in Jamaica. Tandheelkunde vrijwilligers in Jamaica kunnen veel praktijkervaring opdoen door samen te werken met lokale tandartsen in en rondom Mandeville.

De kliniek waar je komt te werken houdt zich bezig met de diagnose en behandeling van verscheidene tandheelkundige problemen. Ook doen ze onderzoek en behandelen ze mondaandoeningen en worden er chirurgische ingrepen gedaan om mond en kaakafwijkingen te verhelpen.

Om te kunnen deelnemen aan dit project moet je tenminste het eerste jaar van de studie tandheelkunde hebben afgerond bij de aanvang van je project. Ook moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Werkzaamheden op het tandheelkunde project in Jamaica

Vrijwilligerswerk tandheelkunde project in Jamaica

Als vrijwilliger heb je voornamelijk een observerende rol waarbij je meeloopt met het lokale personeel. Als jij veel enthousiasme en initiatief toont en een goede band opbouwt met de lokale tandartsen, krijg je mogelijk meer taken en verantwoordelijkheden.

Je gaat aan de slag bij de tandheelkundige afdeling van de Mandeville Comprehensive Health Department, waar de kliniek dagelijks geopend is. Je kan twee keer per week ook meewerken op andere gezondheidszorg afdelingen waar tandheelkundige klinieken worden gedraaid. Je krijgt bovendien de mogelijkheid om mee te lopen met tandheelkundige verpleegkundigen die naar meer afgelegen gebieden reizen waar er geen permanente faciliteiten zijn.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Jamaica Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Jamaica

Tijdens je vrijwilligerswerk in Jamaica verblijf je bij een lokaal gastgezin. Zij heten je welkom in hun huis en laten je kennis maken met de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Wil je langer dan een maand in Jamaica verblijven (inclusief zelfstandig reizen), dan raden we je aan om een work permit aanvragen. Deze procedure is niet ingewikkeld maar het kost wel ongeveer vijf maanden vanaf het moment dat je je inschrijft tot dat je aankomt in Jamaica. Je krijgt van ons de benodigde instructies hiervoor wanneer je bent ingeschreven. Kijk voor meer informatie bij Goed voorbereid op reis en klik op visum.

Jamaica Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲