You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een tandheelkunde project in Peru

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Cusco
  • Type projecten: Tandheelkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Jouw exacte rol zal worden bepaald aan de hand van jouw kennis en ervaring, maar het tonen van initiatief, flexibiliteit en enthousiasme is essentieel. Als je energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten gevorderd niveau Spaans kunnen spreken

Onze tandheelkunde projecten in Peru vinden plaats in en rond de stad Cusco, de oude hoofdstad van het Inca rijk. De vrijwilligers kunnen, afhankelijk van hun ervaring en interesses, in verschillende ziekenhuizen en gezondheidscentra aan de slag, op de tandheelkundige kliniek. Aangezien je werkt in een ontwikkelingsland zullen de faciliteiten en middelen minder modern zijn dan je misschien gewend bent.

Denk er aan dat het voor dit project belangrijk is dat je een gevorderd niveau Spaans spreekt, zodat je met de lokale verloskundigen en patiënten kunt communiceren. Je kunt dit natuurlijk al zelf gaan leren voor vertrek, maar Projects Abroad biedt ook de mogelijk om in Peru vóór of tijdens je project een taalcursus Spaans te volgen.

Voor dit project moet je minimaal 4 weken kunnen deelnemen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het tandheelkunde project in Peru

Vrijwilligerswerk tandheelkunde project in Peru

Je hebt voornamelijk een observerende rol waarbij je tandartsen en het ander tandheelkundig personeel schaduwt tijdens hun werkzaamheden. Je kan verschillende dingen meemaken zoals routine tandheelkundige ingrepen zoals tanden trekken of gaatjes vullen maar ook preventieve gebitscontroles. Afhankelijk van je kennis, ervaring en het enthousiasme dat je toont, kan je het lokale personeel ook assisteren met hun werkzaamheden. Als vrijwilliger is het belangrijk dat je proactief bent en veel vragen stelt. Zo bouw je een goede band op en kun je het vertrouwen van zowel arts als patiënt winnen. Vrijwilligers die zichzelf een waardevol onderdeel van het team maken, halen doorgaans het meeste uit hun project.

Vrijwilligers werken doorgaans van maandag tot met vrijdag. De dagindeling kan per locatie verschillen en wordt in overleg vastgesteld tijdens je eerste bijeenkomst met de medische supervisor. Je werkt meestal van 8u tot 13u, maar in de namiddag kan er ander werk ter beschikking zijn. Zo kunnen vrijwilligers bijvoorbeeld workshops organiseren voor de lokale gemeenschap over mondhygiëne.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Peru Medicine & Healthcare Management Plan.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Jesper Jansweijer op het Tandheelkunde project in Peru
Jesper Jansweijer
In het begin werden mij vooral papierwerk toegespeeld door mijn gebrek aan vloeiend Spaans en hun gebrek aan enig andere taal. Maar al snel werd ik erbij gehaald om bij bepaalde behandelingen te kijken, voorbereiden, assisteren en wat uiteindelijk leidde tot kleine behandelingetjes zelf uitvoeren.
Het personeel van Projects Abroad zelf is exceptioneel. Zelf had ik er niet zoveel mee te maken, maar ze komen alsnog geregeld kijken en vragen of alles goed gaat en mocht er iets fout gaan (Vragen/ ziekte/ problemen met werk/ andere problemen), staan ze altijd voor je klaar.Lees meer...

Jouw verblijf in Peru

Gedurende jouw tijd in Peru op het tandheelkunde project, verblijf je bij één van onze lokale gastgezinnen. Hier wordt je ondergedompeld in de warme Peruaanse cultuur en heb je de gelegenheid om je Spaans te oefenen.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Peru Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲