You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een tandeheelkunde project in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Lomé
  • Type projecten: Tandheelkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen over tandheelkunde. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten op een goed niveau Frans kunnen spreken

Als jij op zoek bent naar een plek waar je ervaring op kunt doen als aanvulling op jouw studie tandheelkunde, dan is Togo een geschikte bestemming voor jou. Tandheelkunde in Togo zal anders zijn dan je thuis gewend bent en het zal je de inzicht geven in hoe dit vak wordt uitgevoerd in een ontwikkelingsland.

Een basiskennis van de Franse taal is voor dit project wel een vereiste, zodat je goed met de artsen en patiënten kunt communiceren. De meeste medewerkers en patiënten spreken namelijk geen Engels. Spreek jij de Franse taal nog niet of wil je graag een opfriscursus? Dan biedt Projects Abroad je de mogelijkheid om een taalcursus Frans te volgen vooraf of tijdens je project.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het tandheelkunde project in Togo

Vrijwilligerswerk tandheelkunde project in Togo

Tandheelkunde vrijwilligers zullen aan de slag gaan in een openbaar ziekenhuis, dat tevens beschikt over academische en onderzoeksfaciliteiten. Je hebt de rol van stagiair en loopt mee met de lokale tandarts. Gezien het er in Togo heel anders aan toe gaat binnen dit vakgebied dan je gewend bent, zal je de eerste week alleen observeren.

Naar gelang je meer bekend raakt met de manier waarop patiënten worden behandeld voor hun klachten en hoe dingen er aan toe gaan in Togo en als jij duidelijk jouw kennis over tandheelkunde laat zien, krijg je mogelijk het vertrouwen om meer zelf te mogen doen. Je zou dan kunnen helpen bij de gesprekken met patiënten, algemene mondcontroles en meekijken met meer complexe behandelingen, waarbij je misschien zelfs kunt assisteren.

Medische outreach in Togo

Als vrijwilliger op het tandheelkunde project in Togo krijg je regelmatig de kans om deel te nemen aan medische outreaches. Hier ga je met een groep vrijwilligers onder begeleiding van ervaren tandartsen naar een lokaal dagopvangcentrum of een school om basis tandcontroles te doen en kleine tandheelkundige ingrepen uit te voeren. Ook wordt er voorlichting gegeven over mondhygiëne en mondverzorging. Je kan de kinderen bijvoorbeeld leren hoe ze hun tanden moeten poetsen.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Togo

Tijdens je vrijwilligerswerk in Togo verblijf je bij een lokaal gastgezin, die jou welkom heten in hun huis en je alles zullen leren over de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Er is vol op gelegenheid om andere vrijwilligers te ontmoeten en samen leuke dingen te ondernemen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt vanaf twee of drie weken deelnemen aan het tandheelkunde project in Togo als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zul je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲