You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verloskunde project in Marokko

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Rabat
  • Type projecten: Verloskunde
  • Jouw rol binnen dit project: De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van jouw medische kennis en ervaring als ook van je enthousiasme en inspanning die je toont aan het lokale personeel. Je observeert en assisteert het lokale personeel op de verloskunde afdeling in een ziekenhuis. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Door deze training kan je waardevolle ervaring opdoen op vlak van verloskunde
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 3 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten de Franse of Arabische taal goed kunnen spreken en minimaal 1 jaar een relevante studie hebben afgerond in de gekozen richting

Als vrijwilliger op het verloskunde project in Marokko krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met verloskundige behandelmethoden in een andere cultuur. Je zal je inzetten voor vrouwen die voor hun medische zorg afhankelijk zijn van de diensten van de verloskundeafdeling binnen de instelling waar je aan de slag gaat en hen helpt om veilig te bevallen.

Als verloskunde vrijwilliger in Marokko krijg je de mogelijkheid om op verschillende afdelingen mee te lopen, binnen de ziekenhuizen waar we mee samenwerken. Waar je precies komt te werken, zal afhangen van jouw kennis en ervaring, maar ook van de behoefte binnen de projecten.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verloskunde project in Marokko

Vrijwilligerswerk verloskunde project in Marokko

Als verloskunde vrijwilliger neem je de rol van stagiaire op je en zal je voornamelijk observeren en meelopen met het lokale medische personeel en jouw supervisor. Door het observeren van de lokale artsen en verloskundigen leer je veel over de verschillende aandoeningen en behandelmethoden. Je kunt al je vragen stellen en krijgt de gelegenheid om verschillende dossiers te bespreken om zo jouw medische kennis te vergroten.

Als jij enthousiasme en initiatief toont kan het zijn dat je na verloop van tijd een meer actieve rol krijgt. Het is dus belangrijk een band op te bouwen met het lokale medische personeel. Zeker in de medische wereld is het belangrijk dat je je zelf bewijst en laat zien wat je kan, voordat je meer verantwoordelijkheden kunt krijgen.

Je werkt meestal van 8.00u tot 16.00u in het ziekenhuis samen met je coördinator van het project. Vrijwilligers moeten om te mogen deelnemen aan dit project minstens één jaar de studie verloskunde (in België ook wel vroedkunde) hebben afgerond. Om een waardevolle bijdrage te kunnen leveren op het project is het daarnaast belangrijk dat je goed Frans of Arabisch kunt spreken en verstaan.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Marokko

Als vrijwilliger in Marokko verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Marokkaanse cultuur. Hier kun je je Frans of Arabisch oefenen en zijn er volop mogelijkheden om met andere vrijwilligers contact te leggen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Morocco Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲