You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verloskunde project in Peru

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Cuzco
  • Type projecten: Verloskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel binnen de verloskunde afdeling. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Jouw exacte rol zal worden bepaald aan de hand van jouw kennis en ervaring, maar het tonen van initiatief, flexibiliteit en enthousiasme is essentieel. Als je energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten gevorderd niveau Spaans kunnen spreken

Als vrijwilliger op het verloskundeproject doe je een waardevolle ervaring op en leer je alles over hoe vroedvrouwen in een ontwikkelingslanden werken. Hier zal je zeker een andere kant van de verloskunde zien dan je thuis gewend bent! Gelukkig zijn de verloskundige afdelingen over het algemeen wel van een goede standaard.

Als verloskunde vrijwilliger kom je te werken in een groot volksgezondheidscentrum of in een groot openbaar ziekenhuis.

Denk er aan dat het voor dit project belangrijk is dat je een gevorderd niveau Spaans spreekt, zodat je met de lokale verloskundigen en patiënten kunt communiceren. Je kunt dit natuurlijk al zelf gaan leren voor vertrek, maar Projects Abroad biedt ook de mogelijk om in Peru vóór of tijdens je project een taalcursus Spaans te volgen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verloskunde project in Peru

Vrijwilligerswerk verloskunde project in Peru

Je hebt voornamelijk een observerende rol waarbij je artsen en het andere medische personeel schaduwt tijdens hun werkzaamheden. Je kan verschillende dingen meemaken zoals consultaties vóór de geboorte, bevallingen, keizersneden en de verzorging na de geboorte. Afhankelijk van je kennis en ervaring kan je ook assisteren bij bevallingen en patiënten ondersteunen vóór en na de bevalling. Als je nog geen of weinig ervaring hebt is het belangrijk dat je proactief bent en veel vragen stelt. Zo bouw je een goede band op en win je mogelijk het vertrouwen om meer te mogen doen. Vrijwilligers die hun best doen om een waardevol onderdeel te worden van het team, halen doorgaans het meeste uit hun project.

Vrijwilligers werken meestal van maandag tot met vrijdag, nachtdiensten zijn mogelijk indien gewenst. Voor dit project moet je minimaal 4 weken kunnen deelnemen.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Peru Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Peru

Tijdens jouw verloskunde project verblijf je bij één van onze lokale gastgezinnen. Hier wordt je ondergedompeld in de warme Peruaanse cultuur en heb je de gelegenheid om je Spaans te oefenen.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Peru Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲