You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verloskunde project in Senegal

Overzicht
Project overzicht

Heb je interesse in vrijwilligerswerk in deze bestemming, neem dan eerst contact met ons op.

  • Waar: St. Louis
  • Type projecten: Verloskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers kunnen waardevolle werkervaring opdoen door nauw samen te werken met het lokale personeel op de kraamafdeling en in de verloskamer
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten gekwalificeerd verloskundige zijn of onlangs hun opleiding hebben afgerond en daarnaast op een goed niveau Frans kunnen spreken

Als vrijwilliger doe je op het verloskunde project in Senegal ongetwijfeld een enorm leerrijke ervaring op. Tijdens het project ervaar je hoe het is om als verloskundige in een gezondheidszorginstelling van een ontwikkelingsland te werken. Verloskunde vrijwilligers krijgen een beter inzicht in hoe vroedvrouwen hier werken en omgaan met de beperkte faciliteiten en het gebrek aan financiële middelen.

Als je graag wilt deelnemen aan het verloskunde project in Senegal, dan is het vereist dat je gekwalificeerd verloskundige bent of onlangs de opleiding verloskunde (in België ook wel vroedkunde genoemd) hebt afgerond. Daarnaast moet je een goede kennis Frans hebben om te kunnen communiceren met je lokale collega’s en de patiënten, aangezien de meeste verloskundigen en patiënten weinig tot geen Engels spreken. Na jouw inschrijving zullen onze collega’s die jou komst gaan voorbereiden je vragen een Engelse CV op te sturen, zodat ze jou aan de hand van jouw kennis en ervaring op het meest passende verloskunde project kunnen plaatsen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verloskunde project in Senegal

Vrijwilligerswerk verloskunde project in Senegal

Vrijwilligers worden geplaatst op de kraamafdeling in een ziekenhuis, waar je nauw samenwerkt met het lokale personeel. Als vrijwilliger kan je helpen vóór, tijdens en na de bevallingen. Door zelf initiatief te nemen, een goede band op te bouwen met je collega’s en deel te worden van het team, zal je na verloop van tijd steeds meer kunnen doen. In sommige ziekenhuizen zal je ook kunnen meelopen op de gynaecologie afdeling en gezinsplanning.

Wees je er van bewust dat de beschikbare faciliteiten veel eenvoudiger zijn en waarschijnlijk erg zullen verschillen van wat je thuis gewend bent. De behandeling van patiënten kan soms ook afwijken van wat wij thuis gewend zijn en zijn in een ontwikkelingsland nu eenmaal niet van dezelfde standaard. Het kan dan ook voorkomen dat je heftige bevallingen meemaakt. Het is belangrijk dat je voor dit type vrijwilligerswerk niet te emotioneel betrokken raakt.

Jouw werktijden worden per week vastgelegd in overleg met je coördinator in het ziekenhuis en een medewerker van Projects Abroad.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Senegal Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Senegal

Tijdens je vrijwilligerswerk in Senegal verblijf je bij een van onze gastgezinnen op maximaal 30 minuten reizen van jouw project, waar je het échte Senegal zult ervaren. Dit is ook de ideale manier om je Frans te verbeteren en misschien zelfs het Wolof, de lokale taal, op te pikken. Ook is er een levendige Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap, waar je al snel vrijwilligers zal ontmoeten.

In jouw vrije tijd kun je genieten van de stad en omgeving. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Als je niet voldoet aan de vereisten om te kunnen deelnemen aan een van de verpleegkunde projecten, dan kan je altijd terecht op de sociale zorg projecten in Senegal.

Senegal Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲