You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verpleegkunde project in Kenia

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Nanyuki
  • Type projecten: Verpleegkunde
  • Jouw rol binnen dit project: De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van je jouw medische kennis en ervaring als ook van je enthousiasme en inspanning die je toont aan het lokale personeel. Vrijwilligers die nog geen ervaring hebben starten meestal met het observeren van de verpleegkundigen, maar je zal echter meer praktijkgerichte kansen tegenkomen wanneer je de lokale medewerkers beter leert kennen en je jouw medische kennis kunt tonen. De rol van vrijwilligers die medische ervaring hebben is ook variërend, het is dan ook belangrijk dat je goede vertrouwensband opbouwt met de lokale medewerkers
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het is in Kenia verplicht lokaal een vrijwilligersvergunning aan te vragen

Werken als vrijwilliger op een medisch project in Kenia is een goede manier om werkervaring op te doen in de verpleegkunde en daarbij zelf een steentje bij te dragen door hulp te bieden aan mensen in de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland, die vaak een tekort hebben aan mensen en middelen.

Projects Abroad werkt samen met zowel kleine klinieken als grote staatsziekenhuizen in Kenia, waardoor je als vrijwilliger de kans krijgt om ervaring op te doen binnen verschillende medische afdelingen, waar je kunt mee lopen en samenwerken met lokale artsen en verpleegkundigen. Verpleegkunde vrijwilligers kunnen er ook voor kiezen om te werken in een meer sociaal project bij een zorginstelling voor kinderen met een leerachterstand.

Er zijn minder voorzieningen beschikbaar en behandelingen kunnen anders zijn dan je gewend bent. Bereid je erop voor dat het mogelijk is dat je schokkende gevallen tegenkomt en probeer niet emotioneel betrokken te raken bij patiënten. Jouw werkuren worden in overleg met je supervisor ingepland, maar doorgaans zal je van maandag tot met vrijdag zo’n 5 uur per dag werken.

Werken als vrijwilliger in de verpleegkunde in Kenia

Vrijwilligerswerk verpleegkunde project in Kenia

Verpleegkunde vrijwilligers in Kenia komen te werken bij verschillende medische instellingen in en rondom Nanyuki, zo’n 200 km ten noordoosten van Nairobi. In zowel de klinieken als de grotere ziekenhuizen kan je kennis maken met patiënten met veel verschillende ziektebeelden. Veel ziekenhuizen hebben verschillende afdelingen. Zo kun je als vrijwilliger onder andere aan de slag bij verloskunde, algemene geneeskunde, chirurgie, de kinderafdeling en in een laboratorium. Vrijwilligers kunnen zelf aangeven of ze zich op één specialisatie willen focussen of juist zoveel mogelijk verschillende afdelingen willen zien. Verpleegkunde vrijwilligers kunnen ook aangeven of zij willen werken met volwassenen, kinderen of met patiënten binnen de geestelijke gezondheidszorg.

De faciliteiten binnen de ziekenhuizen en klinieken zijn vaak erg eenvoudig en veel behandelingen zullen niet de kwaliteit hebben die je misschien gewend bent. Je moet je voorbereiden op soms schokkende en moeilijke situaties en het is belangrijk dat je niet te emotioneel betrokken raakt bij de patiënten. Jouw uren worden per week vastgesteld maar over het algemeen werk je van maandag tot met vrijdag en ben je in het weekend vrij.

Werkzaamheden als verpleegkunde vrijwilliger in Kenia

Jouw precieze taken worden vastgesteld afhankelijk van jouw kennis en ervaring, maar ook jouw enthousiasme en initiatief is van belang. Als je nog geen ervaring op gebied van verpleegkunde hebt, zal je voornamelijk meelopen met de lokale verpleegkundigen en observeren. Vaak geldt dat naar mate je een band hebt opgebouwd met het lokale personeel en je laat zien dat je de lokale medische situatie begrijp, je meer praktische ervaring kunt opdoen.

Als je wel al ervaring in de verpleegkunde hebt is het opbouwen van een band met het lokale personeel ook belangrijk. Je zal betrokken worden bij verschillende taken zoals wondverzorging en het meten van de vitale waarden zoals bloeddruk en temperatuur.

Medische outreach in Kenia

Regelmatig worden er workshops gehouden voor al onze medische vrijwilligers. Deze workshops worden normaal gesproken gegeven door onze gekwalificeerde medische supervisor in Nanyuki. Tijdens deze workshops kun je vragen stellen over de verschillende patiënten en ziektebeelden die je bent tegen gekomen en leer je veel verschillende vaardigheden en technieken die ongetwijfeld van pas komen tijdens jouw tijd als vrijwilliger in het buitenland.

Ook worden er regelmatig medische outreaches georganiseerd. Tijdens deze 'outreaches' reis je naar afgelegen dorpen om daar medische zorg te verlenen aan de gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van wondjes of het controleren van ogen.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Kenya Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Kenia

Terwijl je vrijwilligerswerk doet in Kenia verblijf je bij een lokaal gastgezin in de omgeving van Nanyuki. Hierdoor zal je de Keniaanse cultuur en het dagelijkse leven op een unieke manier ervaren. Je zal ook onderdeel uitmaken van de bruisende Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap. Zo maak je snel vrienden waarmee je je tijd kan doorbrengen wanneer je niet aan het werk bent. Nanyuki is een kleine maar levendige stad en er is veel te zien en te doen in de omgeving. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Kenya Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲