You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een voeding project in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Cochabamba
  • Type projecten: Voeding
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken nauw samen met lokale voedingsdeskundigen en focussen op ondervoeding en voedseltekorten in lokale gemeenschappen.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten een gemiddeld niveau Spaans kunnen spreken

Projects Abroad werkt in Bolivia samen met de partner organisatie, Centro de Nutrición Infantil Albina Patiño, een kinderdagverblijf en voedingscentrum in Cochabamba. Het centrum heeft als doel gezinnen te helpen uit een achtergestelde gemeenschap, genaamd Cerro Verde, die te maken hebben met ondervoeding en lijden onder voedingstekorten. Je kan vanaf 4 weken deelnemen aan dit project tijdens een tussenjaar, carrière break of als deel van je vakantie. De enige vereiste is dat je minstens een gemiddeld niveau Spaans spreekt, maar los daarvan is iedereen welkom.

Vrijwilligerswerk op het voeding project in Bolivia

Vrijwilligerswerk voeding Bolivia

Momenteel wordt geschat dat 1 op de 3 kinderen in Bolivia lijdt aan ondervoeding. Dit plaatst Bolivia als tweede op de ranglijst voor ondervoeding in Latijns-Amerika en de Cariben. Er wordt aangenomen dat armoede, het slechte gezondheidszorgsysteem en het gebrek aan aandacht voor gezonde voeding, allemaal factoren zijn die bijdragen aan de toename van ondervoeding in Bolivia.

Dit vrijwilligersproject is gericht op het verminderen van ondervoeding door bewustwording te creëren rond gezonde voeding en op het beiden van een waardevolle en praktijkgerichte ervaring aan Projects Abroad vrijwilligers op het gebied van voedingsleer in een ontwikkelingsland. 

Als vrijwilliger op dit project zal je aan de slag gaan in het Centro de Nutrición Infantil Albina Patiño. Jouw werk zal bestaan uit het zorgen voor de kinderen en hen helpen bij hun herstel. Je zal ook outreach werk doen en voorlichting geven door middel van bewustwordingscampagnes om de lokale gemeenschap te helpen om dit groeiende probleem van ondervoeding en voedingstekorten in te perken. 

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw rol als vrijwilliger op het voeding project in Bolivia

Als vrijwilliger krijg je binnen dit voedingsproject de kans om drie verschillende taken op je te nemen.

In Cochabamba werken de meeste vrijwilligers met ondervoede kinderen die naar het centrum worden gebracht door hun ouders. Vrijwilligers zullen persoonlijke tijd doorbrengen met de kinderen en ervoor zorgen dat ze dagelijks voldoende te eten krijgen zodat ze kunnen aansterken en terugkeren naar hun ouderlijk huis. Vrijwilligers werken hier met kinderen van 0 tot 5 jaar.

Daarnaast kunnen vrijwilligers het lokale personeel ondersteunen door outreach projecten (huisbezoeken) te organiseren, waarbij een check up wordt gedaan bij de kinderen die het opvangcentrum reeds hebben verlaten. Tijdens deze consultaties wordt er nagegaan of de ouders de richtlijnen voor het dieet navolgen en wordt er gecontroleerd of er zich nieuwe gevallen van ondervoeding voordoen.

Vrijwilligers kunnen ook betrokken worden bij voorlichtingscampagnes binnen de Cerro Verde gemeenschap waarbij gezonde voeding wordt gepromoot.

Als vrijwilliger werk je in de ochtend van 8 tot 12 uur en in de namiddag van 14 tot 18 uur. Jouw werkschema kan erg verschillen en hangt af van de behoeften van het opvangcentrum.

Heb je al ervaring en kwalificaties op dit gebied dan ben je meer dan welkom om jouw kennis en ervaring in te zetten op een voedingsproject. Lees hier alles over ons voeding project in Bolivia voor professionals.

Bolivia Nutrition Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲