You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een voeding project in Fiji

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: In en rondom Nadi
 • Type projecten: Voeding
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen dorpen een voeding award te winnen en hiermee verschillende gezondheidsproblemen in de lokale gemeenschap op te lossen
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Goede Engelse vaardigheden, het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een medische verklaring

Projects Abroad heeft een speciaal voeding en gezondheidsprogramma ontwikkeld, waarbij samengewerkt wordt met lokale dorpsgemeenschappen in Fiji. Het doel van dit project is om enkele van de voornaamste gezondheidsproblemen in Fiji op te lossen, die het gevolg zijn van slechte voeding en een ongezonde leefstijl.

De prevalentie van niet overdraagbare aandoeningen (Non Communicable Diseases of NCDs), waaronder diabetes en hart en vaatziekten, is onder volwassenen in de Pacifische regio’s volgens de World Health Organisation één van de hoogste in de wereld. Deze aandoeningen zijn de oorzaak van zo’n 80% van de sterfte in Fiji. Dit project heeft daarom een praktische benadering die erop gericht is om direct met de lokale bevolking te werken om vanaf een basisniveau verbeteringen te brengen en hier meer bewustwording over te creëren.

Het voedingsproject vindt plaats in dorpen in de buurt van Nadi, aan de westkust van Viti Levu. Voor dit voeding project is geen ervaring vereist, enkel een interesse in gezond leven en de motivatie om een verandering teweeg te brengen. Heb je wel ervaring of volg je een gerelateerde studie dan komt dit zeker van pas op dit project. Je kunt dus aan dit project deelnemen als carrière break, tijdens je tussenjaar of tijdens je vakantie.

Vrijwilligerswerk in Fiji op het voeding project

Vrijwilligerswerk voeding project in Fiji

Het hoofddoel van het voeding project is om dorpen te helpen een voeding award te winnen. Onze medewerkers in Fiji hebben drie kansarme gemeenschappen uitgekozen om hieraan deel te nemen: Saravi, Nakavu en Navakai. Tijdens je tijd op het project zal je deze dorpen helpen bij het volgen van enkele procedures om hun doel - een verbeterede gezondheid en welzijn - te bereiken.

Vrijwilligers werken wekelijks aan de volgende taken samen met onze lokale medewerkers:

 • Gezondheid screenings 
 • Analyseren en opnemen van gegevens
 • Het schrijven van rapporten en het geven van presentaties
 • Actie plannen opstellen
 • Implementeren en monitoren van de actieplannen
 • Uitvoeren van verschillende actieplan activiteiten

Over het algemeen hanteert het Voeding project een integrale benadering om de problemen rond NCD’s te tackelen, zoals het identificeren van gezondheidsproblemen, het geven van voorlichting en het stimuleren van mensen om beter voor zichzelf en hun familie te zorgen.

Vrijwilligers worden betrokken bij het screenen van de gezondheid, gericht op de vier grootste gedragsrisico’s (roken, niet bewegen, slecht eten en overmatig gebruik van alcohol), die het risico van het ontwikkelen van een NCD vergroten. Met de resultaten van deze screening zal je de dorpen kunnen helpen met de bovenstaande activiteiten.

Vrijwilligers op dit project zullen daarnaast ook de kans krijgen om lessen te geven rond voeding en gezondheid op drie verschillende scholen, voor drie verschillende leeftijdsgroepen. Zo zal je rond de 300 kinderen onderwijzen, alsook de leerkrachten en ander lokaal personeel.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Rixt Smit op het Voeding project in Fiji
Rixt Smit
De bewoners waren allemaal heel erg vriendelijk, gastvrij en vonden het fijn dat wij health screenings kwamen doen. Ze waren erg dankbaar als je jouw kennis over voeding probeerde over te brengen. Nadat we in een bepaald dorpje elke bewoner hadden gescreend, kwamen we later terug om de resultaten aan de bewoners te presenteren. Na deze presentatie werden er verschillende interventies opgezet in het dorpje, zoals eigen groentetuinen aanleggen, sportlessen geven en kookworkshops geven. Lees meer...

Jouw rol als vrijwilliger op het voeding project

Als vrijwilliger op het voedingsproject zal je mensen in landelijke gemeenschappen kunnen helpen, die moeilijker toegang hebben tot gezondheidszorg en kennis over een gezond leven. Bij aankomst krijg je een training en wordt je volledig ondersteund door ons lokale team. Omdat dit een doorlopend project is, kun je worden gekoppeld aan individuen, alsook aan verschillende personen in de drie dorpen waarmee we werken. 

Hoewel het voeding project al mogelijk is vanaf twee weken, is het aan te raden om minstens vier weken te blijven zodat je meer kan leren over het lokale gezondheidszorg stysteem en een nauwere band kan opbouwen met het lokale medische personeel.

Fiji Nutrition Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲