You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in Mexico op het internationale ontwikkelingsproject

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Guadalajara
 • Type projecten: Internationale ontwikkeling
 • Jouw rol binnen dit project: Jouw taken op het project zullen bepaald worden aan de hand van de kennis en ervaringen die je al hebt. Daarnaast krijgen onze vrijwilligers de mogelijkheid om zich in te zetten voor activiteiten zoals campagnes, fondsenwerving, internationale ontwikkelingen, onderzoeken, workshops, social media
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Internationale ontwikkeling is een competitieve wereld om binnen te komen. Als je een betaalde baan wilt vinden op dit gebied, kan jouw ervaring op een vrijwilligersproject goed van pas komen. Je zal praktische werkervaring opdoen wat jouw CV er uit zal laten springen.

Mexico heeft vele goed ontwikkelde en welvarende gebieden, met name in de grote steden, maar het land heeft nog steeds een armoedecijfer van 13%. Er zijn nog steeds veel kwetsbare regio's en bevolkingsgroepen die extra hulp en ondersteuning nodig hebben. Vrijwilligerswerk op een internationale ontwikkeling stage in Mexico bij een lokale stichting is een geweldige manier om te helpen.

Vrijwilligers kunnen ook hier bij verschillende stichtingen in Guadalajara aan de slag. Deze stichtingen zijn allemaal non-profit en richten zich op maatschappelijke problemen en achtergestelde groepen.

Jouw taken als vrijwilliger op het internationale ontwikkeling project in Mexico

Er zijn drie stichtingen waar je aan de slag kan als vrijwilliger, daar zal je betrokken raken de volgende aandachtsgebieden:

 • Mensenrechten – Vrijwilligers kunnen aan de slag bij een internationale mensenrechten organisatie waar zij kunnen helpen met communicatie, publiciteit, campagnes en demonstraties. Er is met name behoefte aan mensen die ervaring hebben met video bewerking en social media.
 • Vrouwen – Deze stichting richt zich op het helpen van vrouwen uit achtergestelde gemeenschappen zich te ontwikkelen. Vrijwiligers kunnen helpen met fondsenwerving, vertaalwerk en het geven van workshops en trainingen. Er is ook behoefte aan vrijwilligers met ervaring in bedrijfskunde, om deze vrouwen te helpen bij het opzetten en uitvoeren van en business plan binnen de gemeenschap. 
 • Duurzaamheid & vervoer - Deze stichting promoot het gebruik van fietsen en andere duurzame vervoersmiddelen in Guadalajara. De stichting werkt nauw samen met verschillende lokale gemeentelijke instellingen in Guadalajara en hebben een voorbeeldfunctie binnen de stad.
 • Immigranten (reizigers die via Mexico naar de Verenigde Staten reizen) – Deze stichting biedt ondersteuning aan immigranten door het aanbieden van voedsel, kleding en opvang. De stichting heeft vrijwilligers nodig voor hulp bij de promotie, het werven van fondsen en het helpen bij de opvang bij de inzameling en uitgifte van voedsel en kleding. Je kunt ook helpen bij het interviewen van immigranten, het verzamelen van gegevens en het afnemen van verklaringen omtrent schendingen van de mensenrechten die in Mexico hebben plaats gevonden. Als je hier aan de slag gaat zal je dus ook wat journalistiek werk kunnen doen, zoals het schrijven van persberichten en het runnen van social media campagnes.

Vrijwilligerswerk internationale ontwikkelingsproject in Mexico

Bij welke stichting je ook aan de slag gaat, het is belangrijk dat je zeer gemotiveerd bent en bereid bent om elke taak op je te nemen de je wordt gegeven. Of dit nou het organiseren van een nieuwe campagne is of een paar uur bezig zijn met het vertalen of het redigeren van een projectvoorstel. Juist doordat je bij verschillende activiteiten betrokken wordt, verkrijg je een all round kijk op hoe internationale ontwikkelingsinstellingen werken en de unieke uitdagingen die gepaard gaan met het bereiken van hun doelen.

In principe is iedere vrijwilliger die gemotiveerd is om te komen helpen welkom, maar het project is vooral heel geschikt voor studenten en pas afgestudeerden binnen business studies, ontwikkelingsstudies, of vrijwilligers met kennis over mensenrechten. Laat het ons weten als je bepaalde kennis of ervaring hebt, binnen een van deze gebieden.

Het spreken van een basis Spaans is ook hier wenselijk, zodat je in staat bent te communiceren met de lokale gemeenschappen.

Tijdens het project wordt er van je verwacht dat je punctueel bent, je professioneel opstelt en bereid bent om je 100% in te zetten. Je zal gemiddeld 30 uur in de week werken, meestal van maandag tot en met vrijdag. Soms wordt er van je verwacht dat je in het weekend deel neem taan een activiteit of werkbezoek. Je wordt op je eerste dag voorgesteld aan de super visor, welke jouw aanspreekpunt is tijdens je project en je zal adviseren en ondersteunen waar nodig. Natuurlijk staan ook onze lokale Projects Abroad collega’s in Mexico voor je klaar als je ergens hulp bij nodig hebt.

Jouw verblijf in Mexico

Als vrijwilliger in Mexico verblijf je bij een lokaal gastgezin en reis je dagelijks met het openbaar vervoer naar je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Mexicaanse cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲