You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Inca & Wari archeologie project in Peru

Overzicht
Project overzicht

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: Lucre Valley, Cusco
  • Type projecten: Archeologie
  • Jouw rol: Je gaat aan de slag met onze lokale archeologen. Als vrijwilliger help je hen met het ontdekken van Inca gebieden en gebouwen. Naast het archeologische vrijwilligerswerk help je ook mee aan kleinschalige buurtprojecten voor de lokale bevolking
  • Accommodatie: Gedeelde accommodatie voor vrijwilligers
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de archeologie van Peru

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Peru voor 2 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale vrijwilligers ga je deze zomer de handen uit de mouwen steken in het prachtige landschap van het Andes gebergte. Tijdens dit archeologische project kom je meer te weten over de fascinerende geschiedenis van de Inca’s en werk je mee aan onze archeologische werkzaamheden in de regio.

Help tijdens de archeologie jongerenreis als vrijwilliger bij opgravingen in Peru.

Jouw reis begint in de stad Cusco met een introductie over de grootheid van het Inca rijk en de fascinerende levenswijze en tradities die voortgezet worden door de lokale gemeenschap.

Hierna wordt je samen met andere vrijwilligers naar het Pikillaqta National Park gebracht. Hier gaan jullie aan de slag met onze lokale archeologen. Als vrijwilliger help je hen met het ontdekken van gebieden en gebouwen uit het Inca & Wari tijdperk. Ook help je bij renovatiewerkzaamheden in het Sacsayhuaman Archeological Park, de belangrijkste opgravingssite na Machu Picchu. 

Naast het archeologische vrijwilligerswerk help je ook mee aan kleinschalige buurtprojecten voor de lokale bevolking. Zo hebben vrijwilligers al eens eerder een school geverfd, bibliotheek opgestart voor schoolkinderen, spelletjes en sportieve activiteiten georganiseerd voor de kinderen in de regio en meegeholpen op kleuterscholen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen dit archeologisch project als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Peru

Tijdens de 2 weken verblijf je bij een samen met de andere vrijwilligers en de lokale Projects Abroad medewerkers in een gemeenschappelijk verblijf nabij het project. Je kunt regelmatig naar het nabijgelegen dorp gaan om naar huis te bellen, e-mailen of gezellig met de lokale bewoners een praatje te maken. Er zijn daarnaast genoeg mogelijkheden om jezelf onder te dompelen in de lokale cultuur en je Spaans te oefenen.

Weekendactiviteiten in Peru

Naast het archeologisch werk ga je ook in een groep op reis om de vele archeologische wonderen van Peru te zien, zoals Ollantaytambo, de plek waar de Inca’s hun laatste gevecht vochten met de Conquistadores en het schitterende Machu Picchu, een unieke plek en één van de nieuwe zeven wonderen van de wereld. Daarnaast kunnen jullie rondlopen op markten in traditionele Peruaanse dorpjes en natuurlijk zijn er doordeweeks ook genoeg sociale activiteiten 's avonds zodat je je geen moment hoeft te vervelen. En de laatste avond brengen jullie samen door in Cusco om het mooi af te sluiten.

Begeleiding

Al onze groepsreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor ons reguliere project naar: archeologie project in Peru

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲