You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Bouw project in Jamaica

Overzicht
Project overzicht

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: Mandeville en omgeving
  • Type projecten: Bouw
  • Jouw rol: Vrijwilligers helpen mee bij het bouwen van sanitaire voorzieningen in achtergestelde gemeenschappen
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een bouw project in Jamaica

Deze jongerenreis neemt je mee naar het prachtige Jamaica waar jij je als vrijwilliger kan inzetten op een waardevol project. Dit Bouw project is perfect voor vrijwilligers die het leuk vinden hun handen uit de mouwen te steken en graag het fysieke resultaat zien van hun harde werk.

Vrijwilligers helpen tijdens deze Jongerenreis mee met renoveren van scholen en het aanleggen van speelplaatsen, om zo te zorgen voor veilige leeromgeving en ruimte om te spelen. Vrijwilligers zullen ook helpen met het renoveren van huizen van mensen met een handicap, wiens huizen in slechte staat verkeren. Zo kan je meehelpen met het bouwen en installeren van speeltoestellen, het vrijmaken van de grond, het mengen van cement, metselen, timmerwerk, het repareren van daken en plafonds, het vervangen van deuren en andere kleinschalige werkzaamheden. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd onder toezicht van een ervaren bouwcoördinator.

Daarnaast helpen vrijwilligers mee met outreach activiteiten waarbij je ook zal helpen met verven en kleine herstellingswerken om de omstandigheden in achtergestelde gemeenschappen te verbeteren.

Jongerenreis bouw project in Jamaica

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een bouw project in Jamaica als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Tijdens de 2 weken verblijf je bij een gastgezin in Manchester. Dit biedt voor jou de mogelijkheid om kennis te maken met de lokale cultuur en haar gewoonten en gebruiken en niet te vergeten ga je proeven van al de lekkere gerechten uit de Jamaicaanse keuken.

Weekendactiviteiten in Jamaica

In het weekend zullen we je meer laten zien van de Jamaicaanse cultuur en van het land zelf. Je gaat bijvoorbeeld samen met de andere vrijwilligers de omgeving verkennen en naar een van de bekendste stranden of grotten.

Ook staat Jamaica bekend om haar passie voor muziek, dans, eten en andere culturele gewoonten en gebruiken. Laat je tijdens de 2 weken totaal onderdompelen in de Jamaicaanse cultuur en beleef een reis om nooit meer te vergeten.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor ons reguliere project naar: bouw project in Jamaica.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreis waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲