You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Bouw project in Nepal

Overzicht
Project overzicht

2
weken
 • zondag 8 december 2019 t/m zaterdag 21 december 2019
 • zondag 5 januari 2020 t/m zaterdag 18 januari 2020
 • zondag 28 juni 2020 t/m zaterdag 11 juli 2020
 • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
 • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020
 • zondag 9 augustus 2020 t/m zaterdag 22 augustus 2020
 • zondag 6 december 2020 t/m zaterdag 19 december 2020

 • Waar: Kathmandu
 • Type projecten: Bouw project
 • Jouw rol: Help bij de bouw van scholen en voorzie schoolkinderen zo van een veilige leeromgeving
 • Accommodatie: Hotel
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een bouw project in Nepal

Projects Abroad vrijwilligers helpen tijdens de Jongerenreis samen met de bouwwerkzaamheden in Nepal

Tijdens de verwoestende aardbeving in april 2015 werden meer dan 24 duizend klaslokalen vernietigd of beschadigd. Deze jongerenreis biedt je de mogelijkheid om waardevol vrijwilligerswerk te doen en de lokale bevolking van Nepal te helpen bij de bouw van scholen.

Samen met een internationale groep vrijwilligers bouw je mee aan een nieuwe leeromgeving voor de kinderen, zodat zij hun scholing kunnen voortzetten. Vrijwilligers werken onder toezicht van een burgerlijk ingenieur en een ervaren metselaar. Tijdens het project zal een lokale medewerker aanwezig zijn als vertaler aangezien de metselaar geen Engels spreekt. Werkzaamheden waarbij je betrokken zult worden, zijn mixen van cement, graven van funderingen en verven

Om aan dit project te kunnen deelnemen hoef je geen specifieke ervaring te hebben, maar je moet wel in goede fysieke gezondheid verkeren.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreis is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je twee weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het bouw project in Nepal als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf tijdens de jongerenreis in Nepal

Tijdens je verblijf in Nepal zal je veel leren over de cultuur en zal je onderdeel uitmaken van een hechte gemeenschap. Je zult samen met de andere vrijwilligers verblijven in hotel waar je ’s avonds en in het weekend ook sociale en culturele activiteiten mee zal doen.

Weekendactiviteiten in Nepal

Van maandag tot en met vrijdag werk je op het project en in de avonden en weekenden worden er activiteiten georganiseerd door onze lokale medewerkers, zodat je meer van de cultuur en het land zal kunnen ontdekken. Zo zal je een uitstap maken naar het Chitwan National Park, het eerste nationale park in Nepal, dat ook op de Werelderfgoed lijst van UNESCO staat.

Begeleiding

Vrijwilligers helpen met de wederopbouw van scholen tijdens deze jongerenreis in Nepal

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles vlot verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor ons regulier project naar: Wederopbouw project in Nepal.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten. Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲