You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Dierenverzorging & Sociaal project in China

Overzicht
Project overzicht

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: Chengdu en Dujiangyan onderzoekscentrum
  • Type projecten: Sociale zorg & Dierenverzorging
  • Jouw rol: Bij het sociale project ondersteun je de lokale medewerkers in het geven van basisonderwijs aan de kinderen en het organiseren van spelletjes. Bij het dierenverzorgingsproject zal je je bezig houden met het voederen, het schoonmaken van hokken en het observeren van het gedrag van de panda’s
  • Accommodatie: Hostel / vrijwilligersappartement
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Dierenverzorging & Sociaal project in China

Voor iedereen die niets liever wil dan met de reuzenpanda werken en zich inzetten voor de lokale kinderen in China is dit dé kans om deze zomer een bijzondere reis te maken. Tijdens deze reis werk je een week binnen een dagopvang voor kinderen en een week in een opvangcentrum voor de reuzenpanda in de buurt van Chengdu.

Jongerenreis vrijwilligerswerk in China

Dit project vindt plaats in en vlak buiten Chengdu, een prachtige stad in de Sichuan provincie. Tijdens deze twee weken ga je met de andere vrijwilligers aan de slag om binnen een dagopvang een lach op het gezicht te toveren van de kinderen. Maar daarnaast werk je samen een week binnen het reuzenpanda opvangcentrum in Dujiangyan.

Jouw werk als vrijwilligers op het sociale project bestaat uit het spelen met de kinderen en de lokale staff te assisteren terwijl ze met de kinderen het basisonderwijs bijbrengen. Als vrijwilliger ben je daar van toegevoegde waarde, niet alleen doordat je ze sociale vaardigheden kan bijbrengen, maar ook omdat je jouw cultuur en ideeën aan hen kan blootstellen.

Werken met de reuzenpanda is bijzonder. Tijdens deze week word je betrokken bij het klaarmaken van hun voedsel, verzorging en het observeren van hun gedrag. Zo leer je veel over deze bijzondere dieren en kun je je voor deze bedreigde diersoort inzetten.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal en dierenverzorging project in China als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in China

Tijdens het sociale project zal samen met andere vrijwilligers samenwonen in een appartement of hostel, dit geeft jou de ruimte om samen met een aantal andere jongeren samen te wonen en de stad te ontdekken. Je eet met elkaar bij lokale restaurants in de buurt, zo ontdek je ook de lokale Chinese keuken. Tijdens de week op het panda project verblijf je in een hostel, maar ook dan zorgen we voor jouw maaltijden en woon je samen met de andere vrijwilligers samen.

Weekendactiviteiten in China

In het weekend bezoek je het Du Jiang Yan water project, de Leshan Giant Buddha en er wordt een dag besteed aan het bezichtigen van de overige bezienswaardigheden die Chengdu te bieden heeft. Natuurlijk worden er doordeweeks ook avondactiviteiten georganiseerd zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze groepsreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit?

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲