You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Fysiotherapie project in de Filipijnen

Overzicht
Project overzicht

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: San Remigio (op het eiland Cebu)
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol: Je gaat meelopen met lokale fysiotherapeuten en meekijken bij hun consultaties en behandeling van patiënten. Zo leer je hoe een fysiotherapeut een-op-een werkt met zijn patiënt en hoe verschillende ziektes en aandoeningen worden behandeld.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in de Filippijnen

Kijk mee met lokale fysiotherapeuten in de Filippijnen tijdens de fysiotherapie groepsreis voor jongeren.

Op het fysiotherapie project in de Filipijnen voor jongeren krijg je de mogelijkheid om meer te leren over hoe fysiotherapie wordt beoefend in een ontwikkelingsland. Als vrijwilliger ga je werken bij de organisatie Persons with Disability Affairs Office (PDAO) in San Remigio, waar je lokale fysiotherapeuten observeert tijdens hun consultaties en behandeling van patiënten.

Je hebt voornamelijk een observerende rol, waardoor je vanaf het begin blootgesteld wordt aan de verschillende aspecten van een fysiotherapeutische behandeling. Je kijkt mee met de fysiotherapeuten bij hun consultaties met patiënten, je gaat mee op verschillende huisbezoeken en je ziet hoe een fysiotherapeut een-op-een werkt met een patiënt. Je leert tegelijkertijd meer over de verschillende behandelingen voor specifieke ziektes en aandoeningen. Dit is waardvolle ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is fysiotherapie en ervaring op wil doen voor zijn/haar studie.

Elk land heeft andere medische procedures en behandelingsmethodes en daarom ga je met de andere vrijwilligers een workshop bijwonen over de gezondheidszorg in de Filipijnen. Dit geeft een beter inzicht in hoe gezondheidszorg per land verschilt.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het fysiotherapie project in de Filippijnen als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Bij dit project zal je bij een gastgezin verblijven, wat betekent dat je elke dag authentieke Filipijnse maaltijden zal eten. Gebruik elke mogelijkheid om meer de leren over de cultuur en tradities van jouw gastgezin en vergeet vooral niet om te genieten van jouw avontuur!

Weekendactiviteiten in de Filippijnen

Wanneer je niet bezig bent met het doen van vrijwilligerswerk, heb je genoeg tijd om het land en in het specifiek het mooie Bantayan eiland, een verborgen plek in Cebu, te verkennen. Op dit eiland kan je de schoonheid van een eeuwenoude kerk bewonderen en naar de witte stranden gaan, waar je de zon kunt zien opgaan over het helderen water van de zee.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Fysiotherapie project in de Filippijnen.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreis waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲