You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Fysiotherapie project in Nepal

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020

  • Waar: Chitwan
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol: Als vrijwilliger breng je tijd door op de afdeling fysiotherapie in een groot ziekenhuis en in een lokaal centrum voor mensen met een beperking. Je zal voornamelijk de lokale artsen observeren en waarbij de artsen hun ervaringen met je delen
  • Accommodatie: Hotel
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de gezondheidszorg in Nepal

Als je deze zomer deelneemt aan de vrijwilligerswerk groepsreis naar Nepal voor 2 weken, dan staat je een bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale vrijwilligers die voor dit medische project hebben gekozen ga je deze zomer meer leren over fysiotherapie in Nepal en zoveel mogelijk praktische ervaring opdoen.

Deze jongerenreis is ontworpen om vrijwilligers een bijzonder inzicht te geven in fysiotherapie in Nepal. Dit medische vrijwilligersproject vindt plaats in de prachtige stad Chitwan en is dichtbij een van de nationale parken van Nepal. Als vrijwilliger breng je tijd door op de afdeling fysiotherapie in een groot ziekenhuis en in een lokaal centrum voor mensen met een beperking.

Internationale groep vrijwilligers

Jongerenreis vrijwilligerswerk fysiotherapie in Nepal

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken op de projecten en ook samen gaat wonen. Zo heb je de hele 2 weken leeftijdsgenoten om je heen die net zo enthousiast zijn om meer te leren over fysiotherapie en deze weken willen gebruiken om de lokale mensen te helpen. Naast dat jullie druk bezig zijn op het project weten wij zeker dat het ook een hele gezellige tijd gaat worden met de groep samen.

Verblijf in een hotel

Je zult met een aantal andere vrijwilligers verblijven in een nabijgelegen hotel. Zo hoef je niet te ver te reizen naar het project en kun je ’s avonds al het lekkere eten te proeven dat de Nepalese keuken te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Nepal

In het weekend maak je een uitstapje naar lokale markten en tempels of naar het prachtige natuurgebied van Chitwan National Park. Dat is een fijne afwisseling met al het werk dat jullie gaan doen in het ziekenhuis. Natuurlijk zullen we doordeweeks ‘s avonds ook leuke activiteiten organiseren zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Vrijwilligerservaring Allie Carpenter op het fysiotherapie project in Nepal
Allie Carpenter
De vaste fysiotherapeuten waren geweldig en ik heb veel geleerd van het observeren op de polikliniek en medische afdelingen. Het was een ervaring die ik thuis nooit zou kunnen hebben. De fysiotherapeuten, dokters en verpleegsters vonden het leuk om Engels met ons te spreken en uit te leggen wat ze deden. Dit was geweldig voor mij, als toekomstige studente fysiotherapie, omdat ik op deze manier meer kon leren over het werk dat ik later zelf hoop te doen. Lees meer...

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Fysiotherapie project in Nepal.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲