You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Geneeskunde project & taalcursus Spaans in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: Cochabamba
  • Type projecten: Geneeskunde & Taalcursus Spaans
  • Jouw rol: Je observeert lokale artsen in hun werkzaamheden in gezondheidscentra en ziekenhuizen, volg medische workshops en neemt deel aan medical outreaches bij lokale gemeenschappen waarbij je medical check ups doet en informatie geeft over gezondheidszorg.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de gezondheidszorg in Bolivia

Je kunt medische ervaring tijdens de geneeskunde groepsreis voor jongeren naar Bolivia.

Dit geneeskunde project geeft jou de mogelijkheid om het werk in een ziekenhuis van een ontwikkelingsland te ervaren. Een geweldige kans voor iedereen die geïnteresseerd is in geneeskunde of geneeskunde wil gaan studeren. Binnen deze groepsreis naar Bolivia word je in een Spaanssprekende omgeving geplaatst en ervaar je hoe geneeskunde in het buitenland wordt beoefend.

Deze groepsreis voor jongeren vindt plaats in Cochabamba. Als vrijwilliger krijg je de mogelijkheid om lokale artsen te observeren bij hun consultaties en op verschillende ziekenhuisafdelingen en deel te nemen aan medische outreaches. Naast het werk in het ziekenhuis zal je ook Spaanse taallessen krijgen, zodat het communiceren met lokale artsen wat makkelijker gaat. Haal het meeste uit je project en breid je medische kennis uit door vragen te stellen en aantekeningen te maken over de verschillende ziektes en behandelingen die je ziet.

In Bolivia zal het medische personeel je leren over traditionele geneeskunde en workshops geven over eerstehulpverlening, het doen van hechtingen en geven van injecties. Ook zal je deelnemen aan medische outreaches in afgelegen dorpjes in Cochabamba. Aangezien er geen ziekenhuizen in de buurt zijn, zijn de medische outreaches vaak de enige manier waarop de bewoners medische hulp krijgen. Tijdens deze outreaches zal je helpen bij het controleren van vitale functies zoals de bloeddruk, hartslag, en temperatuur van kinderen en ouderen.

Naast het werken in de ziekenhuizen en deelnemen aan medische outreaches, zal je ook een ochtend doorbrengen in een dierenkliniek waar je operaties op dieren gaat observeren. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar in de meeste gevallen lijken dierlijke organen veel op die van mensen en daarom kan dit een beter beeld geven van hoe operaties op mensen worden uitgevoerd. De dierenarts zal je door de operatie heen praten en alles stap voor stap uitleggen.

Bolivia is een Spaanstalig land en daarom de perfecte plek om de Spaanse taal te leren en oefenen! Wanneer je het medische veld ingaat is het belangrijk om een andere taal te kunnen spreken en je communicatievaardigheden te verbeteren, omdat je zal werken met patiënten waarvan sommigen geen goed Engels kunnen. Tijdens dit project zal je 10 uur Spaanse lessen volgen, die worden afgestemd op jouw niveau. Deze lessen zullen worden gegeven door professionele leraren.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het geneeskunde project in Bolivia als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Tijdens de jongerenreis woon je met andere vrijwilligers van deze groepsreis in een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om te weten te komen hoe het is om in een typische Boliviaanse familie te leven. Met je gastgezin zal je samen eten en verhalen uitwisselen en in het weekend heb je veel tijd om erop uit te gaan en bekende Boliviaanse bezienswaardigheden te bezoeken.

Weekendactiviteiten in Bolivia

In het weekend zal je samen met de andere vrijwilligers de toeristische attracties gaan verkennen. Er zal een bezoek gebracht worden aan het Titicaca meer, de Tiwanaku ruïnes en het prachtige Zonne-eiland. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor leuke activiteiten tijdens de doordeweekse avonden, zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Geneeskunde project in Bolivia.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreis waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲