You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Geneeskunde project in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: Cochabamba
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol: Je observeert lokale artsen in hun werkzaamheden in gezondheidscentra en ziekenhuizen, daarnaast volg je medische workshops en neem je deel aan medical outreaches bij lokale gemeenschappen waarbij je medical check ups doet en informatie geeft over gezondheidszorg
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Gezondheidszorg van Bolivia

Dit geneeskunde project geeft jou de mogelijkheid om het werk in een ziekenhuis van een ontwikkelingsland te ervaren! Een geweldige kans voor iedereen die geïnteresseerd is in geneeskunde of geneeskunde wilt gaan studeren. Binnen deze groepsreis naar Bolivia zal je veel ervaring opdoen binnen de gezondheidszorg en zal je meer van dit adembenemende land ontdekken.

Leer de medische basisvaardigheden tijdens de jongerenreis Geneeskunde project naar Bolivia.

Deze jongerenreis vindt plaats in de mooie wereldstad Cochabamba. Als vrijwilliger krijg je de mogelijkheid om lokale artsen te observeren bij hun werkzaamheden in de verschillende gezondheidscentra en ziekenhuizen. Naast het werk in het ziekenhuis zal je ook Spaanse taallessen krijgen, zodat het communiceren met lokale artsen wat makkelijker gaat.

Projects Abroad organiseert ook medische workshops voor alle medische vrijwilligers, zodat je meer inzicht krijgt in het medische zorgstelsel van Bolivia en kun je meer leren over de meeste voorkomende medische aandoeningen bij de lokale bevolking.

Als vrijwilliger zal je ook deelnemen een medische outreaches en tandheelkundige outreaches. Waarbij je naar lokale gemeenschappen gaat om kinderen en ouderen te helpen met medische check ups, zoals: het controleren van bloeddruk, hartslag en temperatuur en ook het informeren over onderwerpen rondom gezondheidszorg. Voor deze gemeenschappen zijn ziekenhuizen vaak ver gelegen en niet makkelijk bereikbaar en op deze manier kunnen ze toch worden voorzien van medische zorg.

Internationale groep vrijwilligers

Eén van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een gezondheidszorg project in Bolivia als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Samen met de andere vrijwilligers zal je bij een gastgezin in Cochabamba verblijven. Zo kun je jezelf helemaal onderdompelen in de lokale cultuur en kun je alle heerlijke Boliviaanse lekkernijen proberen die je voorgeschoteld krijgt.

Weekendactiviteiten in Bolivia

In het weekend zal je samen met de andere vrijwilligers de toeristische attracties gaan verkennen. Er zal een bezoek gebracht worden aan het Titicaca meer, de Tiwanaku ruïnes en het prachtige Zonne-eiland. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor leuke activiteiten tijdens de doordeweekse avonden, zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: gezondheidszorg projecten in Bolivia.

Enthousiast? Wat moet je nu doen!

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲