You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Geneeskunde project in Mongolië

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 21 juni 2020 t/m zaterdag 4 juli 2020
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
  • zondag 9 augustus 2020 t/m zaterdag 22 augustus 2020

  • Waar: Ulaanbaatar
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol: Je werkt in verschillende ziekenhuizen onder deskundige begeleiding van lokale artsen. Bij aankomst in Ulaanbaatar krijg je eerst een inleiding over de basis vaardigheden en over Mongoolse begrippen en ideeën. Hierdoor leer je veel over de lokale gezondheidzorg
  • Accommodatie: Gasthuis of hotel
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de gezondheidszorg in Mongolië

Als geneeskunde je passie is, dan is dit een geweldige kans om jouw kennis te bevorderen en meer praktijkervaring op te doen. Samen met andere jongeren die deelnemen aan deze jongerenreis ben je voor 2 weken inwoner van een bijzondere stad, namelijk de hoofdstad Ulaanbaatar.

Jongerenreis vrijwilligerswerk gezondheidszorg in Mongolië

Je werkt in verschillende ziekenhuizen onder deskundige begeleiding van lokale artsen. Bij aankomst in Ulaanbaatar krijg je eerst een inleiding over de basis vaardigheden en over Mongoolse begrippen en ideeën. Na twee weken vertrek je met een ervaring rijker. Je hebt namelijk geneeskunde ervaren in de meest afgelegen stad op aarde waar de hulp van vrijwilligers heel erg gewenst is.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een geneeskunde project als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden

Verblijf in gasthuis of hotel

Je komt te wonen in een gasthuis of een hotel nabij je project. Waar je ook verblijft, je bent altijd samen met andere vrijwilligers van de groepsreis. Doordat wij ook voor je maaltijden zorgen kun je genieten van alle lokale delicatessen die Mongolië te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Mongolië

In het weekend worden er verschillende uitstapjes georganiseerd. Je bezoekt Terelj National Park waar je wilde paarden kan zien en op een kameel kan rijden. De bezienswaardigheden zijn spectaculair! Ook zal je een traditionele Mongoolse barbecue meemaken, zodat je de andere vrijwilligers en lokale medewerkers nog beter leert kennen. En natuurlijk organiseren we doordeweeks 's avonds ook sociale activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Gezondheidszorg projecten in Mongolië.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲