You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Geneeskunde project in Peru

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 11 augustus 2019 t/m zaterdag 24 augustus 2019

  • Waar: Cusco
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol: Als vrijwilliger verdeel je je tijd tussen het observeren van verschillende procedures en het bijwonen van medische workshops. Een deel van de tijd zal je meelopen met de lokale artsen en krijg je de gelegenheid om vragen te stellen en de symptomen van patiënten te bespreken
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de gezondheidszorg van Peru

Als je deze zomer deelneemt aan de medische jongerenreis naar Peru voor 2 of 4 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale jongeren ga je op reis naar Cusco in Peru. Samen ga je meewerken aan een geneeskunde project en daarnaast zullen jullie meer van dit prachtige land gaan bekijken.

We zijn in Cusco actief in meerdere ziekenhuizen zodat je verschillende medische behandelingen op verschillende afdelingen kan observeren.

Als je mee doet aan deze jongerenreis verdeel je als vrijwilliger je tijd tussen het observeren van verschillende procedures en het bijwonen van medische workshops. Tijdens je reis zal je veel over lokale Peruaanse gezondheidsproblemen en behandelingen. Een deel van de tijd zal je meelopen met de lokale artsen en krijg je de gelegenheid om vragen te stellen en de symptomen van patiënten te bespreken. Bij dit project zijn ook een aantal Spaanse lessen inbegrepen om je wat relevante Spaanse woorden te leren die die je tijdens je reis kunt gebruiken. Dit maakt het makkelijker voor als je in de ziekenhuizen meekijkt.

Tijdens deze 2 of 4 weken in Peru zal je ook deelnemen aan een medische outreach programma dat medische hulp en gezondheidsvoorlichtingen aan lokale gemeenschappen geeft die geen geld hebben om naar het ziekenhuis te gaan.

Internationale groep vrijwilligers

Zet je eerste stappen in de medische wereld tijdens de jongerenreis naar Peru.

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Peru als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Samen met de andere vrijwilligers zal je bij een gastgezin in Cusco verblijven. Zo kun je jezelf helemaal onderdompelen in de lokale cultuur en kun je alle heerlijke Peruaanse lekkernijen proberen die je voorgeschoteld krijgt.

Weekendactiviteiten in Peru

In het weekend zal je samen met de andere vrijwilligers het adembenemende Machu Picchu bezoeken waar Peru bekend om is. Ook ga je genieten van de sfeer in een van de bruisende en kleurrijke markten die zich overal bevinden in den rondom Cusco. En natuurlijk organiseren we doordeweeks 's avonds ook sociale activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Voor de vrijwilligers die gedurende 4 weken blijven, worden er tijdens de overige weekenden en doordeweekse avonden extra activiteiten en uitstapjes georganiseerd.

Vrijwilligerservaring Laura Franse op het geneeskunde project in Peru
Laura Franse
Ik ben altijd al heel erg geïnteresseerd geweest in de geneeskunde en ik wilde graag weten hoe de gezondheidszorg werkt in een andere, armere cultuur dan Nederland. Ik heb voor de jongerenreis gekozen omdat ik nog maar 17 ben en omdat het me een fijn idee leek om in een groep deze reis te maken. Lees meer...

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Geneeskunde projecten in Peru.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲