You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Public Health project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
  • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020

  • Waar: Arusha
  • Type projecten: Public Health
  • Jouw rol: Als vrijwilliger ben je tijdens deze reis betrokken bij het geven van medische controles, het leiden van de gezondheid campagnes en het observeren en assisteren van de lokale artsen tijdens het onderzoek met de patiënten
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Gezondheidszorg van Tanzania

Kies jij ervoor om deze zomer mee te gaan met ons medische public health project in Tanzania, dan staat jou een bijzondere reis te wachten. Samen met andere vrijwilligers reis je af naar de stad Arusha waar je veel praktische ervaring gaat opdoen binnen de gezondheidszorg. Onder begeleiding van ervaren artsen ga je langs weeshuizen en een Masaai stam die zelf niet gemakkelijk aan medische hulp kunnen komen door hun rurale leefomgeving. Ondanks dat dit project maar 2 weken duurt, kun jij veel leren over de lokale gezondheidszorg en een bijdrage leveren aan de zorg voor de lokale bevolking. 

Leer meer over de gezondheidszorg van Tanzania tijdens de Public Health jongerenreis.

Het vrijwilligerswerk wat jij deze zomer gaat doen vindt plaats in en rondom Arusha, tussen de lokale Masaai bevolking. De meeste tijd werk je met de andere vrijwilligers aan gezondheidscampagnes voor de lokale bevolking en werk je samen met lokale artsen en verpleegkundigen buiten het ziekenhuis bij de medische behandelingen die ze geven.

De invulling van de dagen zijn afwisselend en de werkzaamheden gevarieerd. Zo kun je de ene dag bezig zijn met de medische hulp verlenen aan een Masaai stam en op een andere dag kinderen in een lokaal dagopvangcentrum voorlichting geven over het belang van hygiëne. Als vrijwilliger ben je tijdens deze reis betrokken bij het geven van medische controles, het leiden van de gezondheidscampagnes en het observeren en assisteren waar nodig van de lokale artsen tijdens het onderzoek met de patiënten.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken op de projecten en ook samen gaat wonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen die net zo enthousiast zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een medisch project in Tanzania en weten wij zeker dat het ook een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

In de stad Arusha zul je met de andere vrijwilligers verblijven bij een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en al het lekkere eten te proeven die de keuken van Tanzania te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Tanzania

Tijdens deze jongerenreis zul je meer te weten komen over de cultuur van Tanzania. Dit doe je samen met de andere vrijwilligers in groepsverband, waardoor het zeker een gezellige tijd gaat worden. In het weekend krijg je de mogelijkheid om het adembenemende landschap van Tanzania te gaan bezichtigen. Samen met de andere vrijwilligers ga je naar één van de nationale parken toe. Daarnaast organiseren we doordeweeks ’s avonds ook sociale activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: gezondheidszorg projecten in Tanzania.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲