You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Journalistiek project in Roemenië

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020

  • Waar: Brasov
  • Type projecten: Journalistiek
  • Jouw rol: Je werkt samen met lokale experts die jouw begeleiden. Je zal de lokale mensen interviewen, artikelen schrijven en recensies schrijven over evenementen. Ook maak je foto’s voor bij jouw eigen geschreven artikelen. In de eerst volgende druk van het tijdschrift staan jouw stukken er in en kun je dat gebruiken om je portfolio op te bouwen
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de journalistiek in Roemenië

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Roemenië voor 2 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale vrijwilligers ga je deze zomer op reis naar Brasov. Daar ga je aan het werk bij ‘The Village’, een Engels- en Roemeens-talig tijdschrift, die zowel gericht is op de lokale Roemeense bevolking als buitenlanders.

Onder begeleiding van een redacteur doe jij deze zomer ervaring op door te werken aan opdrachten die te maken hebben met het nieuws in Brasov. Bovendien is dit dé kans om kennis te maken met de wereld van de journalistiek in het buitenland.

 Jongerenreis journalistiek in Roemenië

Als vrijwilliger krijg je de kans om jouw passie voor journalistiek in de praktijk uit te voeren in een hele bijzondere omgeving. Je werkt samen met lokale experts die jouw gedurende 2 weken zullen begeleiden hierin. Je zal de lokale mensen interviewen, artikelen schrijven en recensies schrijven over evenementen. Ook maak je foto’s voor bij jouw eigen geschreven artikelen. In de eerst volgende druk van het tijdschrift staan jouw stukken er in en kun je dat gebruiken om je portfolio op te bouwen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een journalistiek project in Roemenië als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Tijdens de 2 weken verblijf je bij een gastgezin in Brasov, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en te proeven van lekkere, typisch Roemeense gerechten die je voorgeschoteld zult krijgen.

Weekendactiviteiten in Roemenië

In het weekend zullen we je meer laten zien van de Roemeense cultuur. Samen met de andere vrijwilligers ga je een bezoek brengen aan de UNESCO kerk en je kunt meegaan naar een traditioneel Roemeens dorpje. Hier zul je gegarandeerd inspiratie op doen waar je tijdens het schrijven veel aan hebt. In de avond ga je de stad in waar de Oostenrijkse, Hongaarse en Roemeense cultuur bij elkaar komen, een indrukwekkende ervaring die je zomer helemaal compleet zal maken.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Journalistiek project in Roemenië.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲