You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Natuurbehoud project - Oceaan & Duiken & Samenlevingsproject in Belize

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
  • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020
4
weken
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020

  • Waar: Placencia
  • Type projecten: Natuurbehoud & Samenlevingsproject
  • Jouw rol: Naast duiklessen en het behalen van je duikbrevet help je onder andere mee aan verschillende onderzoeken, bied je een helpende hand bij natuurbehoud op het land, maak je het strand schoon en help je mee bij een sociaal project
  • Accommodatie: Gastgezin of groepsaccommodatie
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud & Samenlevingsproject in Belize

Projects Abroad vrijwilliger duikt in Belize om mee te helpen met onderzoek

Deze jongerenreis is ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in de onderwaterwereld en graag een positieve bijdrage wilt leveren in de lokale gemeenschap. Gedurende 2 of 4 weken zet jij je in voor de natuur en de samenleving in Belize en beleef je een onvergetelijk avontuur.

Als vrijwilliger begin je dit project met het behalen van je duikbrevet. Dit doe je door een internationaal erkende duikcursus van PADI Open Water te volgen. Tijdens de eerste lessen leer je gelijk hoe je moet ademen in ondiep water met een masker. Je leert het ‘buddy systeem’ en ook de nodige gebarentaal, zodat je onder water met de andere vrijwilligers kunt communiceren.

Wanneer je je duikbrevet hebt gehaald, begin je aan de natuurbehoud activiteiten met onze lokale staf en projectleider. We werken samen met het visserij departement van de overheid van Belize. Dit departement heeft ons een vergunning gegeven voor natuurbehoud werkzaamheden en onderzoek in drie marine parken in het Belize Barrier Reef System, gelegen nabij Placencia. Het Belize Barrier Reef is een beschermd UNESCO wereld erfgoed en een belangrijk ecosysteem voor veel diersoorten, ook voor de walvishaaien.

Tijdens je twee weken in Belize zal je kunnen meewerken aan verschillende activiteiten. Dit kan zijn: al duikend de riffen en de omliggende zeebodem schoonmaken, onderzoek doen naar zeedieren en het schoonhouden van het strand. Tijdens dit project lever je ook een positieve bijdrage aan de lokale gemeenschap door mee te werken op een van de Sociale zorg projecten. Daar kan je bijvoorbeeld helpen met het verven van een klaslokaal of een speeltuin opknappen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een Natuurbehoud en Sociale zorg project in Belize als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Belize

Je verblijft tijdens de jongerenreis samen met de andere vrijwilligers bij een gastgezin of in een gedeelde accommodatie. Dit geeft jou de mogelijkheid om je totaal onder te dompelen in de lokale cultuur en de andere vrijwilligers beter te leren kennen. Zo kan je ook proeven van de lokale keuken en misschien leer je ook wel iets van de lokale taal!

Weekendactiviteiten in Belize

In het weekend hebben we verschillende activiteiten voor je gepland. Zo reis je samen met de andere vrijwilligers en medewerkers naar een nabij gelegen eiland of breng je een bezoekje aan een Maya ruïne. Het weekend is de ideale gelegenheid om lekker te relaxen en plezier te maken met de rest van de groep terwijl je tijd doorbrengt in een nieuw land en een nieuwe cultuur leert kennen. Natuurlijk organiseren we ’s avonds doordeweeks ook verschillende activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Vrijwilligerswerk in Belize.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲