You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Natuurbehoud & Sociaal project in Costa Rica

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 1 juli 2018 t/m zaterdag 14 juli 2018
  • zondag 15 juli 2018 t/m zaterdag 28 juli 2018
  • zondag 5 augustus 2018 t/m zaterdag 18 augustus 2018
4
weken
  • zondag 15 juli 2018 t/m zaterdag 11 augustus 2018

  • Waar: Heredia en National Park in de provincie Guanacaste
  • Type projecten: Sociale zorg & natuurbehoud
  • Jouw rol: Binnen het project ben je betrokken bij verschillende werkzaamheden zoals herbebossing werk, een zoogdieronderzoek, een vlinder en vleermuis studie en het onderhouden en herstellen van de wegen. Daarna ga je samen deelnemen aan een sociaal project waar je leuke activiteiten organiseert voor de lokale kinderen
  • Accommodatie: Gastgezin/Groepsaccommodatie
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16-19 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud & Sociaal project in Costa Rica

Ben je, als vrijwilliger, geïnteresseerd in het combineren van werken met kinderen, meewerken aan een natuurbehoud project én leven in een prachtig land? Dan is dit hét project voor jou! Costa Rica is één van de meest stabiele en goed ontwikkelde landen in Centraal Amerika, wat zorgt voor een perfecte mix voor vrijwilligers die Latijns-Amerika willen ervaren.

Vrijwilligers hebben tijden deze jongerenreis de kans om deel te nemen aan een sociaal project en aan het natuurbehoud project.

Tijdens het natuurbehoud project werk je in een National Park. Bij aankomst krijg je een uitgebreide rondleiding door het park, want dit is je thuis voor de eerste deel van je reis. Binnen het project ben je betrokken bij verschillende werkzaamheden zoals herbebossing werk, een zoogdieronderzoek, een vlinder en vleermuis studie en het onderhouden en herstellen van de wegen.

De tweede gedeelte van jouw reis werk je aan een van onze sociale projecten in Heredia. Jij speelt spelletjes met de lokale kinderen en geeft hen de aandacht die zij normaal gesproken niet ontvangen. Daarnaast ben je vrij om ook Engelse lessen te geven aan de kinderen. Je werkt in groepjes op verschillende sociale projecten gedurende de week.

Als je er geïnteresseerd in bent om de Spaanse taal te leren of om jouw Spaanse kennis uit te breiden en te verbeteren, dan is dit vrijwilligersproject in Heredia een uitgesproken kans voor jou!

Internationale groep vrijwilligers

Jongerenreis sociaal en natuurbehoud project in Costa Rica

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen in Costa Rica als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Costa Rica

Ervaar al het moois dat dit prachtige land te bieden heeft, terwijl jij je inzet als vrijwilliger op onze projecten! Tijdens het eerste deel van de reis verblijf je samen met onze staff en de andere vrijwilligers in het natuurpark. Hier is een kamp gebouwd waar jullie kunnen verblijven midden in de natuur. Of je door alle nachtelijke dierengeluiden nog slaap kan vatten is de vraag, maar een waanzinnige ervaring is het zeker! Tijdens het tweede deel van de reis zal je in kleine groepjes vrijwilligers verblijven bij een gastgezin of in een nabijgelegen hostel, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en ook het stedelijke Costa Rica kunt ontdekken.

Weekendactiviteiten in Costa Rica

In het weekend staat er een avontuurlijke tocht op het programma met zip line en modderbaden. Bovendien zal je de waanzinnige watervallen in het natuurpark ook een keer zien voor een frisse duik. Natuurlijk zullen we doordeweeks ‘s avonds ook leuke activiteiten organiseren zodat jij je geen moment hoeft te vervelen. Zo staan er bijvoorbeeld danslessen op het programma en een quiz avond. Voor de vrijwilligers die deelnemen aan de 4-weekse jongerenreis worden er extra activiteiten en uitstapjes georganiseerd tijdens de overige weekenden en doordeweekse avonden.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Bij aankomst worden de vrijwilligers in groepen verdeeld en daarom kan de volgorde van de projecten verschillen.

Ouder dan 19 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 16 t/m 19 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 19? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit?

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (078-6131356).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲