You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Natuurbehoud project - Tropisch woud in Costa Rica

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
  • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020

  • Waar: National Park in de provincie Guanacaste
  • Type projecten: Natuurbehoud & Milieu
  • Jouw rol: Je wordt onder andere betrokken bij een aantal lopende projecten zoals herbebossing of onderzoek naar dieren. Ook krijg je de kans om onderzoek te doen naar vlinders of vleesmuizen en help je met het herstellen en repareren van wegen.
  • Accommodatie: Groepsaccommodatie
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Costa Rica voor 2 of 3 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale vrijwilligers reis je af naar het prachtige Costa Rica. Dit land is een van de meeste stabiele en goed ontwikkelde landen in Midden-Amerika. Het is een ideale bestemming om deel te nemen aan onze natuurbehoud projecten, laat je betoveren door de prachtige natuur!

Vrijwilligerswerk bij een Natuurbehoud project in Costa Rica

Jongerenreis natuurbehoud project in Costa Rica

Als vrijwilliger werk je tijdens deze 2 of 3 weken op een bijzondere locatie, namelijk in een National Park. Voorgaande jaren waren dit Barra Honda en Diria National Parks, hier of in een soortgelijk park kom je te wonen en te werken. Ze zijn ongeveer 2 uur rijden van de interessante stad Liberia.

Bij aankomst krijgen jij en de andere vrijwilligers eerst een uitgebreide rondleiding door het park om een beetje wegwijs te worden in de omgeving waar jij aan het werk gaat. Je houdt je de 2  of 3 weken erna bezig met een groot aantal verschillende activiteiten.

Je wordt bijvoorbeeld betrokken bij een aantal lopende projecten zoals herbebossing of onderzoek naar dieren. Ook krijg je de kans om onderzoek te doen naar vlinders of vleermuizen. Genoeg werkzaamheden waar jij een steentje aan kunt bijdragen!

Daarnaast help je mee met het herstellen en repareren van wegen, om een betere verbinding mogelijk te maken voor de bevolking van Costa Rica. Jouw hulp is meer dan welkom.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 3 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een natuurbehoud project in Costa Rica als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Costa Rica

Samen verblijf je in een slaapzaal op het National Park waar je overdag werkt aan de natuurbehoud projecten, wat natuurlijk erg gezellig is en daardoor bouw je een hechte band op met de andere vrijwilligers. Er is een gezamenlijke keuken waar je kunt proeven van de lekkere, typisch Costa Ricaanse gerechten. Het wordt zeker een bijzondere en unieke ervaring.

Weekendactiviteiten in Costa Rica

Tijdens de 2 of 3 weken willen we je graag meer laten zien van het prachtige land Costa Rica. In het weekend is het daarom voor jou mogelijk om samen met de andere vrijwilligers een avontuurlijke reis te maken om het land verder te ontdekken. Ga je er samen op uit en kom je er achter wat voor bijzonders Costa Rica te bieden heeft. Pura Vida! Natuurlijk zorgen we doordeweeks ook voor sociale avondactiviteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere project naar: Natuurbehoud project - Tropisch woud in Costa Rica.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲