You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Natuurbehoud project in Peru

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 11 augustus 2019 t/m zaterdag 24 augustus 2019

  • Waar: Taricaya Lodge en Onderzoekcentrum
  • Type projecten: Natuurbehoud & Milieu
  • Jouw rol: Je gaat je bezighouden met het observeren van wilde dieren. Dit doe je vanaf een uitkijkplatform. Ook zet jij je in voor de bescherming van dieren, waarbij je meewerkt om dieren weer los te laten in de natuur
  • Accommodatie: Groepsaccommodatie (bungalows)
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de natuurbehoud van Peru

Gooi deze zomer het roer om en vertrek samen met andere internationale vrijwilligers naar het Peruaanse regenwoud, diep in het hart van de Amazone. Je krijgt de unieke kans om te verblijven in de wilde natuur en om het regenwoud te verkennen.

Jongerenreis natuurbehoud project in Peru

Als vrijwilliger ben je meer dan welkom op de Taricaya dierenopvang. Na aankomst krijg je samen met de andere internationale vrijwilligers een rondleiding van een van de medewerkers, zodat je een beetje wegwijs wordt in de dierenopvang. Je werkt aan hetzelfde schema als alle andere vrijwilligers. Tijdens de 2 weken ga jij je bezighouden met het observeren van wilde dieren. Dit doe je vanaf een uitkijkplatform, waarop je uitkijk hebt over het prachtige uitzicht en het unieke landschap van het regenwoud.

Daarnaast kun je meewerken aan andere natuurbehoud projecten. Je kunt je bijvoorbeeld inzetten voor de bescherming van dieren. Jij helpt mee aan een programma om dieren weer los te laten in de natuur, een unieke kans die je deze zomer kunt ervaren.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een natuurbehoud project in Peru als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Peru

Je verblijft deze 2 weken gezellig samen met de andere vrijwilligers op het kamp in gedeelde kamers of je slaapt in kleine bungalows. We weten zeker dat het een hele leuke tijd wordt en dat er een hechte groep ontstaat. Door je verblijf midden in de natuur is het een bijzondere ervaring die je niet meer zal vergeten!

Weekendactiviteiten in Peru

In het weekend organiseren wij verschillende activiteiten waar aan je deel kunt nemen, zodat je je niet hoeft te vervelen. We bieden je de kans om in het bos te kamperen, een spannende en vooral intense ervaring die je niet snel nog eens mee zal maken. Ook kun je een bezoek brengen aan de stad Puerto Maldonado. Je laat je totaal onderdompelen in de Peruaanse cultuur. Overdag kun je lekker ontspannen en in de avond heb je de mogelijkheid om samen met de andere vrijwilligers uit te gaan en te ervaren hoe de lokale bevolking er een feestje van maakt.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere project naar: Natuurbehoud project - Amazone regenwoud in Peru.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲