You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Natuurbehoud project - Afrikaanse Bush in Zuid-Afrika & Botswana

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
  • zondag 9 augustus 2020 t/m zaterdag 22 augustus 2020

  • Waar: Wild At Tuli Nature Reserve
  • Type projecten: Natuurbehoud & Milieu
  • Jouw rol: Je houd je bezig met veel verschillende werkzaamheden om het reservaat te behouden, zoals: bomen beschermen, planten verwijderen en onderzoek doen naar verschillende soorten vogels en olifanten
  • Accommodatie: Gedeelde safaritenten
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen Natuurbehoud & Milieu in Zuid-Afrika

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Zuid-Afrika voor 2 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale vrijwilligers vlieg je deze zomer naar de stad Polokwame in Zuid-Afrika. Vanuit daar rijd je door naar Wild At Tuli, net over de grens van Botswana. Hier ga je 2 weken een helpende hand bieden in het grote natuurreservaat van Projects Abroad.

Jongerenreis Natuurbehoud project in Zuid-Afrika

Als vrijwilliger ga je hard aan het werk in ons natuurreservaat in Wild At Tuli, maar tegelijkertijd maakt je veel plezier met de andere vrijwilligers. Je houdt je bezig met verschillende interessante werkzaamheden om het reservaat te behouden. Je gaat bijvoorbeeld bomen beschermen tegen olifantenschade of planten verwijderen die niet in het gebied thuishoren. Daarnaast bieden wij jou de unieke kans om onderzoek te doen naar de soorten vogels en de olifanten die in het land leven.

Tijdens je verblijf in Zuid-Afrika wordt je natuurlijk van begin tot eind begeleidt door ons professionele personeel. Zij hebben veel ervaring met de werkzaamheden die jij als vrijwilliger mag gaan doen, waardoor jij na deze bijzondere ervaring, waar je veel mensen hebt ontmoet op een prachtige locatie, ook nog eens heel veel kennis op hebt gedaan. Het personeel kijkt er naar uit en is erg enthousiast om je alles te leren over het reservaat, de dieren die er leven en het werk.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een natuurbehoud project in Zuid-Afrika als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Accommodatie in Zuid-Afrika

Samen met de andere vrijwilligers verblijf je gezellig in een gezamenlijke accommodatie op het natuurreservaat. Het wordt een bijzonder verblijf in de buitenlucht. De accommodatie bestaat namelijk uit grote safaritenten, open douches en een gemeenschappelijke ruimte waar je samen lekker kunt koken op een traditionele Braai, een soort barbecue.

Weekendactiviteiten in Zuid-Afrika

Omdat je woont en werkt in het natuurreservaat zul je ook tijdens het weekend vooral in deze regio verblijven. Daar is genoeg te zien en beleven. We maken natuurlijk tijd voor ontspanning en zorgen voor leuke activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze groepsreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere project naar: Natuurbehoud project - Afrikaanse Bush in Zuid-Afrika.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲