You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Natuurbehoud project - Tropisch woud & Samenlevingsproject in Costa Rica

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Barra Honda National Park
 • Type projecten: Natuurbehoud
 • Jouw rol: Bij dit project doe je natuurbehoudswerk in het nationale park en werk je op een basisschool waar je de leraren gaat ondersteunen in de klas en leuke activiteiten gaat ondernemen met de kinderen.
 • Accommodatie: Gedeelde accommodatie
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud & Samenlevingsproject in Costa Rica

Op het Natuurbehoud & Samenlevingsproject voor jongeren in Costa Rica bied je als vrijwilliger extra steun aan de leraren en kinderen en neem je deel aan belangrijke werkzaamheden voor het behoud van een nationaal park. Bij dit project leer je meer over de Costa Ricaanse cultuur, ontmoet je lokale mensen en zal je bijdragen aan werk dat een positieve, langdurige impact zal hebben op de gemeenschap en milieu.

Tijdens deze jongerenreis splits je je tijd tussen vrijwilligerswerk op een plaatselijke basisschool en werkzaamheden op het gebied van natuurbehoud in het Barra Honda National Park. De school ligt in Corral de Piedra, een kleine gemeenschap vlakbij het park. Samen met de andere vrijwilligers zal je werken met kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Jouw taak is voornamelijk om de leraren in de klas assisteren en ze een helpende hand te bieden. We moedigen je vooral aan om creatieve activiteiten te bedenken voor in de klas of op het sportveld. Dit kunnen liedjes, educatieve spelletjes of sportieve activiteiten zijn. Samen met je groep ga je ook helpen bij het bouwen van een simpele en veilige speeltuin op de school.

Tijdens de groepsreis voor jongeren naar Costa Rica verken je bijvoorbeeld het regenwoud.

Daarnaast ga je werken in het Barra Honda National Park. Dit is een tropisch droog regenwoud van 2995 hectares. Hier zal je ook verblijven en werken onder het toezicht van het personeel van Projects Abroad. Je zult betrokken zijn bij de volgende activiteiten:

 • Trektochten maken met het personeel en professionele gidsen in Terciopelo Cave.
 • Het personeel assisteren bij het vangen en identificeren van vleermuizen met behulp van een Harp Val in een grot.
 • Vlinders vangen met de hand of fruitvallen, om daarna elke vlinder te identificeren.
 • Verschillende groepen apen identificeren.
 • Deelnemen aan een rupsenonderzoek.
 • Helpen met herbebossing door het planten van zaadjes en bomen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het natuurbehoud & samenlevingsproject in Costa Rica als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf

Tijdens de jongerenreis woon je met andere vrijwilligers van deze groepsreis in een gedeelde accommodatie. Na een drukke werkdag kan je ontspannen en heb je tijd om samen je groep te eten. Je kan kletsen met de andere vrijwilligers en zo elkaar beter leren kennen.

Weekendactiviteiten in Costa Rica

Naast het vrijwilligerswerk, heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de sociale activiteiten die worden georganiseerd door ons lokale personeel. Je kunt kooklessen volgen, kennis maken met lokale spelletjes en naar een filmavond gaan. In het weekend ga je je meedoen aan beach clean-ups in Baulas Marine National Park, gevolgd door een uitstapje naar het Nacascolo strand.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Natuurbehoud & Milieu project in Costa Rica of Sociaal project in Costa Rica.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreis waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲