You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Paardentherapie project in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • WAAR: Cochabamba
  • TYPE PROJECTEN: Paardentherapie project
  • JOUW ROL: Vrijwilligers assisteren tijdens therapiesessies om kinderen met een beperking te helpen bij hun rehabilitatieproces. Daarnaast help je ook mee bij opknapwerkzaamheden in het centrum
  • ACCOMMODATIE: Gastgezin
  • WAAR HELPT PROJECTS ABROAD BIJ: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • HOE OUD MOET JE ZIJN OM DEEL TE NEMEN: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op het Paardentherapie project in Bolivia

Vrijwilligers assisteren tijdens een therapiesessie op het paardentherapie project in Bolivia

Als je deze zomer deelneemt aan de Paardentherapie jongerenreis naar Bolivia, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale vrijwilligers reis je af naar Cochabamba waar je aan de slag gaat bij Tunari Equestrian Centre. Dit centrum voor paardentherapie is erg onderbemand en kan de hulp van vrijwilligers erg goed gebruiken!

Momenteel zijn er ongeveer 60 kinderen met een beperking die naar het centrum komen voor paardentherapie. Door de vorderingen die er zijn gemaakt op het project kunnen ook 100 kinderen genieten van paardrijles in dit centrum. Echter is er dringend nood aan vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen de kinderen helpen hun motorische en cognitieve vaardigheden te verbeteren om hun rehabilitatieproces te versnellen. Je kunt ook leuke activiteiten voor hen organiseren, assisteren tijdens de therapiesessies en paardrijden om de paarden getraind te houden.

Daarnaast kan je als vrijwilliger ook helpen met het verbeteren van de faciliteiten in het centrum. Zo zal je samen met de andere vrijwilligers ook helpen met het bouwen van omheiningen voor de paarden, het leggen van een nieuwe vloer in de stallen en het herstellen van de daken. Vrijwilligers werken ongeveer 8 uur per dag op het project.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen op het Paardentherapie project in Bolivia als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Samen met de andere vrijwilligers zal je bij een gastgezin of in een hotel in Cochabamba verblijven. Zo kun je jezelf helemaal onderdompelen in de lokale cultuur en kun je alle heerlijke Boliviaanse lekkernijen proberen die je voorgeschoteld krijgt.

Weekendactiviteiten in Bolivia

In het weekend zal je samen met de andere vrijwilligers de toeristische attracties gaan verkennen. Er zal een bezoek gebracht worden aan het Titicacameer, de Tiwanaku ruïnes en het prachtige Zonne-eiland. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor leuke activiteiten tijdens de doordeweekse avonden, zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor het reguliere project naar: Paardentherapie project in Bolivia.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲