You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Cultuur project in Samoa

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
  • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020

  • Waar: De eilanden Upolu & Savaii 
  • Type projecten: Sociaal & Cultuur project
  • Jouw rol: Help mee in de lokale bibliotheken en organiseer activiteiten in het dorp, waarbij je samenwerkt met de bewoners van het dorp.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Sociaal & Cultuur project in Samoa

Wil je altijd al graag een keer een ander land en cultuur ervaren door de ogen van local? Dit is je kans. Tijdens deze jongerenreis doe je vrijwilligerswerk en leef je in een traditioneel Samoaans dorp en een gastgezin op de eilanden Upolu en Savaii. Hier krijg je de kans om je twee weken onder te dompelen in de cultuur van Samoa en alles te leren over de taal, tradities en het eten.

Doe vrijwilligerswerk op Samoa tijdens de jongerenreis Sociaal & Cultuur project

Tijdens jouw tijd op Samoa werk je in twee bibliotheken in Apia (Upolu eiland) en Salelologa (Savaii eiland). Hier help je bij renovatiewerkzaamheden en help je de gebouwen van een nieuw laagje verf te voorzien. Ook ben je betrokken bij verschillende literacy en lees projecten voor de lokale kinderen. Tijdens de schoolvakantie organiseer je activiteiten om de geletterdheid van de kinderen op een speelse manier te bevorderen. Je werkt samen met de bewoners van het dorp, waardoor je het gevoel hebt onderdeel te zijn van de gemeenschap.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale vrijwilligers zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het Sociaal & Cultuur project in Samoa als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Samoa

Tijdens je de eerste week op Samoa woon je bij een gastgezin, waardoor je van dichtbij de Samoaanse cultuur en levensstijl leert kennen. Je kookt en eet samen, wisselt verhalen uit en vergezeld hen als ze naar de kerk gaan of bij andere dorpsmetingen. Je maakt al snel deel uit van de familie! De tweede week logeer je in een traditioneel plattelandsdorp op het eiland Savaii.

Weekendactiviteiten in Samoa

’s Avonds kun je socializen met de andere vrijwilligers en deelnemen aan culturele activiteiten. In het weekend kunnen jullie samen het prachtige eiland verkennen en opzoek gaan naar plekken die voor toeristen vaak verborgen blijven.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor het reguliere project naar: Cultuur & Samenlevingsproject in Samoa.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizenwaarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲