You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in China

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 28 juli 2019 t/m zaterdag 10 augustus 2019

  • Waar: Chengdu
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: Binnen dit project ga je educatieve spelletjes en groepsactiviteiten organiseren, helpen met het basis onderwijs en helpen met praktische activiteiten zoals opknapwerkzaamheden, schilderen en decoreren
  • Accommodatie: Hostel / vrijwilligersappartement
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale Zorg van China

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar China voor 2 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale jongeren ga je deze zomer op reis naar Chengdu en ga je meewerken aan een sociaal project. Daarnaast zal je ook meer van dit prachtige land gaan bekijken.

Sociale groepsreis in China

Tijdens deze jongerenreis zal je gaan mee werken bij een kinderdagverblijf. De dagelijkse taken zijn het spelen van spelletjes met de kinderen en hen helpen met het basisonderwijs. Ook zal je mee helpen met praktische activiteiten zoals opknapwerkzaamheden, schilderen en decoreren.

Als vrijwilliger biedt je een waardevolle bijdrage aan dit project en wordt je door de lokale medewerkers en de kinderen warm ontvangen. Je kunt de kinderen namelijk helpen met hun sociale vaardigheden en ze kennis laten maken met nieuwe culturen en ideeën. 

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreis is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in China als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in China

In Chengdu zal je in een hostel verblijven samen met andere vrijwilligers of in een vrijwilligersappartement, dit geeft jou de ruimte om samen met een aantal andere jongeren samen te wonen en de stad te ontdekken. Je eet met elkaar bij lokale restaurants in de buurt, zo ontdek je ook de lokale Chinese keuken.

Weekendactiviteiten in China

In de weekenden zal je het panda heiligdom bezoeken, waar Chengdu bekend om staat. Jij zal ook de kans krijgen om het Du Jiang Yan water project te bezoeken, de Leshan Giant Boeddha te zien of ga een dag de bezienswaardigheden die Chengdu te bieden heeft bezoeken. Chengdu is een stad die zowel modern als traditioneel Chinees is en waar meer dan genoeg te beleven valt.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sociale projecten op China.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲