You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Ecuador

Overzicht
Project overzicht

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: San Cristobal Island
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: Vrijwilligers binnen dit project assisteren de leerkrachten en organiseren eenvoudige educatieve activiteiten voor de kinderen om hun Engelse taalvaardigheden te verbeteren
  • Accommodatie: In een vrijwilligershuis
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale Zorg in Ecuador

Vrijwilligers verven de muren in een kinderopvang tijdens de jongerenreis op het sociaal en samenlevingsproject Ecuador

Vrijwilligerswerk in Ecuador geeft je de kans om je in te zetten voor de lokale gemeenschap op de unieke Galapagos eilanden die bekend staan om hun spectaculaire landschappen en interessante fauna en flora. Je hebt de mogelijkheid om als vrijwilliger met Projects Abroad deel te nemen aan de Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject en twee weken door te brengen op het mooie eiland van San Cristobal.

Het grootste onderdeel van dit project bestaat uit Engelse les geven aan de kinderen op het eiland aangezien hier een hoge nood aan is. Vrijwilligers bereiden daarom leerrijke spelletjes voor in één van de lokale kinderopvangcentra zodat de kinderen spelenderwijs hun Engelse taalvaardigheden kunnen verbeteren. Je assisteert de leerkrachten en geeft extra aandacht aan individuele kinderen.

Het project heeft ook een meerwaarde voor de lokale gemeenschap. Zo help je samen met andere vrijwilligers met praktische activiteiten zoals een klaslokaal verven of helpen met het strand schoon te maken.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreis is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Ecuador als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Ecuador

Je verblijft deze 2 weken samen met de andere vrijwilligers bij een vrijwilligershuis. Leven op de Galapagos eilanden geeft je ook de kans om Spaans te spreken met de lokale bevolking en zo je eigen taalvaardigheden te verbeteren.

Weekendactiviteiten in Ecuador

Van maandag tot en met vrijdag werk je op het project en in het weekend ga je samen met de andere vrijwilligers meer van de omgeving verkennen. Zo maak je onder andere een uitstap naar een van de nabijgelegen eilanden. Dit is een ideale manier om meer te leren over het wereldberoemde ecosysteem van de Galapagos eilanden, de unieke cultuur van het eiland te ontdekken, te relaxen en vooral om heel veel plezier te maken met andere vrijwilligers. Ook ‘s avonds doordeweeks organiseren we ook verschillende activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles vlot verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor ons regulier project naar: Sociale zorg project in Ecuador.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲