You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Jamaica

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
4
weken
  • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020

  • Waar: Mandeville
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: Tijdens dit project breng je tijd door met de lokale kinderen door leuke spellen en activiteiten te organiseren. Daarnaast kun je ook meehelpen met het verven van hekken en muren en maak je muurschilderingen. Ook help je mee aan het planten van groenten en fruit in tuinen
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale zorg van Jamaica

Als je kiest voor de jongerenreis naar Jamaica ben je deze zomer samen met de andere vrijwilligers een zomerkamp voor kinderen aan het leiden. Vanuit je nieuwe woonplaats Mandeville ben je de gehele 2 of 4 weken weken volop bezig om de kinderen de zomer van hun leven te geven. Ook is er een optie voor 1 week gedurende het voorjaar.

2-weekse groepsreis Jamaica

Tijdens de zomer help je bij georganiseerde zomerkampen, of als je slechts 1 of 2 weken deelneemt, bij een dagopvangcentrum voor jonge kinderen, waar aandacht uitgaat naar de vroege ontwikkeling. De kinderen zullen tussen de 3 en 10 jaar oud zijn.

Je helpt mee leuke activiteiten te organiseren voor de kinderen zoals: knutselen, debatten, quizzen en podiumkunsten zoals dans en toneel. Ook geef je hen taallessen en schenk je aandacht aan het leren van het alfabet en tellen, het belang van persoonlijke hygiëne en het zorgen voor een beter milieu, door bijvoorbeeld recycling. Er zal ook een community dag worden gehouden waarbinnen je samen met de groep langs gaat bij een centrum voor ouderen. 

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Jamaica als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Je komt te wonen in een lokaal gastgezin, dit geeft jou de kans om meer dan ooit de lokale cultuur en tradities van dichtbij te zien. En aangezien je ook maaltijden eet bij je gastgezin, kun je ook genieten van alle lokale delicatessen die Jamaica te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Jamaica

In het weekend maak je een trip naar één van de mooiste stranden of grotten van het eiland. Deze trip zal gecombineerd worden met een rijke onderdompeling van muziek, dans, eten en andere culturele aspecten waar Jamaica bekend om staat. Doordeweeks ’s avonds worden ook activiteiten georganiseerd zoals reggae danslessen, een kookles en een Patois taalles zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sociale projecten in Jamaica.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲