You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Marokko

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: Rabat
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: Samen met de andere vrijwilligers ga je voor 2 weken aan het werk op een dagopvangcentra in Rabat. Dagelijkse taken zijn onder andere spelletjes spelen met de kinderen en hen helpen met het basisonderwijs. Er is genoeg ruimte voor eigen inbreng en leuke activiteiten voor de kinderen
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale zorg in Marokko

Als je kiest voor een groepsreis naar Marokko dan stap je een hele andere wereld in voor 2 weken. Want ondanks dat Marokko, geografisch gezien, veel dichterbij Europa ligt, heeft het cultureel, economisch en op politiek gebied veel meer gemeen met het Midden-Oosten. Je zult je gaan verbazen over de prachtige steden, uitgestrekt woestijnlandschap en het heerlijke eten.

Jongerenreis sociaal project in Marokko

Samen met de andere vrijwilligers ga je voor 2 weken aan het werk op een dagopvangcentra in Rabat. Dagelijkse taken zijn onder andere spelletjes spelen met de kinderen en hen helpen met het basisonderwijs. Er is genoeg ruimte voor eigen inbreng en leuke activiteiten voor de kinderen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Marokko als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Je komt te wonen in een lokaal gastgezin, dit geeft jou de kans om meer dan ooit de lokale cultuur en tradities van dichtbij te zien. En aangezien je ook maaltijden nuttigt bij je gastgezin, kun je ook genieten van alle lokale delicatessen die Marokko te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Marokko

In het weekend wordt er een mooie stedentrip georganiseerd waardoor je de kans krijgt om veel historische plekken in Rabat te bezoeken. Natuurlijk zullen we doordeweeks ook leuke activiteiten georganiseerd zoals een kookcursus waarbij je zelf ook de markt opgaat om de lekkerste ingrediënten te halen en krijg je een les in traditionele Marokkaanse ambachten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Sociale projecten in Marokko.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲