You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal project in Nepal

Overzicht
Project overzicht

2
weken
 • zondag 8 december 2019 t/m zaterdag 21 december 2019
 • zondag 5 januari 2020 t/m zaterdag 18 januari 2020
 • zondag 19 januari 2020 t/m zaterdag 1 februari 2020
 • zondag 14 juni 2020 t/m zaterdag 27 juni 2020
 • zondag 28 juni 2020 t/m zaterdag 11 juli 2020
 • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
 • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020
 • zondag 9 augustus 2020 t/m zaterdag 22 augustus 2020
 • zondag 6 december 2020 t/m zaterdag 19 december 2020
3
weken
 • zondag 28 juni 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
 • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 15 augustus 2020
4
weken
 • zondag 28 juni 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
 • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 22 augustus 2020

 • Waar: Kathmandu
 • Type projecten: Sociale zorg
 • Jouw rol: Je biedt een helpende hand bij het renoveren en decoreren van de gebouwen. Dit doe je onder andere door het leggen van een nieuwe vloer of het maken van een muurschildering. Daarnaast zal je verschillende activiteiten gaan doen, zoals: het zorgen voor de kinderen en met ze spelen
 • Accommodatie: Hotel
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale zorg in Nepal

Als je deze zomer deelneemt aan de groepsreis naar Nepal voor 2, 3 of 4 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale vrijwilligers ga je deze zomer op reis naar de Kathmandu vallei. Dit gebied van Nepal is rijk aan oude tempels. De oude tempels staan voor de goede welzijn van de cultuur en de tradities van dit bijzondere land. Ondanks dat dit project maar 2, 3 of 4 weken duurt, kun jij als vrijwilliger een groot verschil maken in het leven van anderen, maar ook in dat van jezelf!

Jongerenreis sociaal project Nepal

Tijdens deze jongerenreis ga je dit geweldige land verkennen, waardoor je meer te weten komt over de cultuur van Nepal. In de ochtenden werken jij en de andere vrijwilligers in een lokale school of zorgcentrum waar je een helpende hand biedt bij het renoveren en decoreren van de gebouwen. Die doe je onder andere door het leggen van een nieuwe vloer of het maken van een muurschildering. Op deze manier lever je een waardevolle en langdurige bijdrage.

’s Middags zal je verschillende andere activiteiten gaan doen, zoals: het zorgen voor de kinderen en met ze spelen. Je speelt bijvoorbeeld spelletjes met ze of je organiseert sportwedstrijden. Of je zal outreach werkzaamheden doen of andere sociale projecten bezoeken, waarbij je bijvoorbeeld ook een helpende hand biedt. Alle aandacht die je aan de kinderen kunt geven zal enorm gewaardeerd worden. Daarnaast bezoek je ook lokale monumenten en historische plaatsen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2, 3 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Nepal als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Nepal

Tijdens de jongerenreis verblijf je in een hotel vlakbij het gebied waar je overdag aan het werk bent. Je verblijft gezellig met de andere vrijwilligers in deze groepsaccommodatie of laat je totaal onderdompelen in de cultuur van Nepal en proef van de lokale gerechten die je voorgeschoteld zullen worden. In de avond zullen we natuurlijk ook leuke activiteiten organiseren zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Weekendactiviteiten in Nepal

In het weekend nemen we je mee om meer van Nepal te zien. Om je kennis te laten maken met de bijzondere cultuur van Nepal ga je bijvoorbeeld een uitstapje maken naar de centrale marktjes en lokale tempels. Ook organiseren we een mountainbike trip door de Kathmandu bergen waar jij als vrijwilliger aan mee kan doen. Daarnaast kun je mee naar het indrukwekkende, grote natuurreservaat van het Chitwan National Park. Door al deze activiteiten krijg je de kans om veel meer te zien van Nepal dan alleen het project waar je overdag mee bezig bent.

Voor de vrijwilligers die gedurende 4 weken blijven, woerden er tijdens de overige weekenden en doordeweekse avonden extra activiteiten en uitstapjes georganiseerd.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Dan spreekt deze twintigersreis je vast aan. Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Sociale projecten in Nepal.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲