You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Roemenië

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020

  • Waar: Brasov
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: De scholen en dagopvangcentra in Roemenië hebben vaak een tekort aan personeel en als vrijwilliger kun jij de lokale leraren een helpende hand te bieden. Je gaat activiteiten doen met de kinderen en helpen bij de renovatie van een dagopvangcentrum.
  • Accommodatie: Gastgezin of guesthouse
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een sociaal & samenlevingsproject in Roemenië

Als vrijwilliger op het Sociaal & Samenlevingsproject voor jongeren in Roemenië werk je met lokale kinderen en help je ook bij de renovatie van een dagopvang centrum. Met het werk dat je doet zal je veel bijdragen aan de hele gemeenschap, want je levert een bijdrage aan de ondersteuning en opvoeding van de kinderen en je helpt bij de verbetering van de ruimte waarin ze leren en opgroeien. Doe mee aan activiteiten zoals de kinderen Engels leren en spelletjes met ze spelen, educatieve muurschilderingen maken en lichte renovatiewerkzaamheden te verrichten.

Assisteer bij educatieve activiteiten tijdens de sociale zorg groepsreis voor jongeren naar Roemenië.

Goede educatie is een fundamentele opstap in de ontwikkeling van een kind en als vrijwilliger kun je hier een bijdrage aan leveren door extra ondersteuning te bieden in het onderwijs. Het leren van vaardigheden zoals tellen en Engels te spreken, maakt de kinderen meer zelfstandig en bereidt ze goed voor op het beginnen op school. Als vrijwilliger bied je een helpende hand aan de lokale leraren, die vaak moeite hebben met het geven van gerichte aandacht aan de kinderen omdat de scholen en dagopvangcentra vaak een tekort hebben aan personeel.

Bij deze jongerenreis help je het personeel van dagopvangcentrums met verschillende activiteiten, zoals:

  • In kleine groepjes werken met kinderen om hun lees- en schrijfvaardigheden te verbeteren.
  • Begeleiden en assisteren van educatieve spelletjes en groepsactiviteiten gericht op handvaardigheid, sport, drama, dans en zang.
  • Klaslokalen verven en helpen bij community clean-ups.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het sociaal & samenlevingsproject in Roemenië als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf

Tijdens de 2 weken verblijf je met de andere vrijwilligers van de jongerenreis bij een gastgezin of in een guesthouse, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en te proeven van lekkere, typisch Roemeense gerechten die je voorgeschoteld zult krijgen.

Weekendactiviteiten in Roemenië

Wanneer je niet bezig bent met vrijwilligerswerk, kan je de stad Brasov verkennen. Je kan de smalste straat van Europa bezoeken, souvenirs kopen op een plaatselijke markt en chiftele proeven, een traditioneel gerecht van gehaktballen met een korstje gemaakt van broodkruimels. In het weekend ga je ook Bran verkennen, een prachtig dorp in de bergen in hartje Transsylvanië ( het thuis van de legendarische Dracula!).

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Sociaal project in Roemenië.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreis waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲