You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Tanzania

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 4 augustus 2019 t/m zaterdag 17 augustus 2019
  • zondag 5 april 2020 t/m zaterdag 18 april 2020

  • Waar: Arusha
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: Je ondersteunt de lokale medewerkers in een dagopvangcentrum of zorgcentrum. Jij en andere vrijwilligers krijgen de kans om leuke en leerzame spelletjes te organiseren in het Engels en daarmee de taalvaardigheden van de kinderen een beetje te verbeteren. Daarnaast ga je in de tijd dat je in Tanzania bent meewerken aan de renovatie en decoratie van een school of zorgcentrum
  • Accommodatie: Gastgezin en guesthouse
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale zorg groepsreis voor jongeren naar Tanzania

Als je deze zomer deelneemt aan de sociale jongerenreis naar Tanzania, kan je vrijwilligerswerk doen voor 2 of 4 weken. Het wordt een bijzondere reis waarbij je samen met andere internationale jongeren afreist naar de noordelijke stad Arusha, aan de voet van de Kilimanjaro. 

Jongerenreis sociaal project Tanzania

Het vrijwilligerswerk dat je gaat doen in Tanzania is in een dagopvangcentrum. Jij kunt de lokale medewerkers helpen bij de zorg voor kinderen. Jij en de andere vrijwilligers krijgen ook de kans om leuke en leerzame spelletjes te organiseren in het Engels en daarmee de taalvaardigheden van de kinderen te verbeteren. De Engelse taal is namelijk erg belangrijk voor de lokale bevolking, nu en voor de toekomst.

Daarnaast ga je in de tijd dat je in Tanzania bent meewerken bij de renovatie en decoratie van het school of zorgcentrum.

Internationale groep vrijwilliger

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken op de projecten en ook samen gaat wonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen die net zo enthousiast zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Tanzania en weten wij zeker dat het ook een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin of guesthouse

In de stad Arusha zal je met de andere vrijwilligers verblijven bij een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en al het lekkere eten te proeven die de keuken van Tanzania te bieden heeft. Ook is het mogelijk dat je in een guesthouse verblijft. 

Weekendactiviteiten in Tanzania

Tijdens deze groepsreis zal je meer te weten komen over de cultuur van Tanzania. Dit doe je samen met de andere vrijwilligers in groepsverband, waardoor het zeker een gezellige tijd gaat worden. In het weekend krijg je de mogelijkheid om het adembenemende landschap van Tanzania te gaan bezichtigen. Samen met de andere vrijwilligers ga je naar één van de nationale parken toe. Natuurlijk worden er doordeweeks ’s avonds ook leuke activiteiten georganiseerd zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Voor de vrijwilligers die gedurende 4 weken blijven, worden er tijdens de overige weekenden en doordeweekse avonden extra activiteiten en uitstapjes georganiseerd.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze groepsreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sociale projecten in Tanzania.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲