You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: Lomé
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: In een kinderdagopvang zal je de lokale medewerkers meehelpen. Hier zal je eenvoudig educatieve activiteiten doen met de kinderen zoals spelletjes spelen en het dagelijkse werk zoals het voeden en verzorgen van de kinderen. In de middaguren krijg je de kans om licht renovatie werk te doen op een lokale school of bouw project
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale Zorg van Togo

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Togo voor 2 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale jongeren ga je deze zomer op reis naar Lomé. Waar je samen gaat meewerken aan een sociaal project en daarnaast zullen jullie meer van dit prachtige land gaan bekijken.

Werk met kinderen in Togo

Dit project is fantastisch voor iedereen die van het werken met kinderen houdt en het leuk vindt om ook de handen uit de mouwen te steken.

In de ochtenden zul je in een kinderdagopvang meehelpen. Hier zal je eenvoudig educatieve activiteiten doen met de kinderen zoals spelletjes spelen en het dagelijkse werk zoals het voeden van de kinderen en verzorging.

En in de middaguren krijg je de kans om licht renovatie werk te doen op een lokale school of bouw project. Afwisseling en waardering is er hier genoeg. De projecten kijken uit naar vrijwilligers die ze op deze manier willen helpen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Togo als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden. En je veel bijzondere herinneringen zal maken!

Verblijf bij een gastgezin

Vrijwilligers verblijven bij een gast gezin om zo helemaal ondergedompeld te worden in de Togolese cultuur en al het lekkere eten te proeven wat de lokale keuken te bieden heeft. Zo kan het zijn dat je een van de avonden Fufu voorgeschoteld krijgt.

Weekendactiviteiten in Togo

In het weekend nemen we je mee om meer van het land te zien. Zo ga je naar Kpalimé, een dorpje in de bergen omringt door cacao plantages. Dit zal je de mogelijkheid geven om de omgeving te ontdekken, watervallen te bezoeken en krijg je een indruk van de meer traditionele en landelijke manier van leven.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sociale projecten in Togo.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲